Mehmet Şimşek, Hafize Gaye Erkan ile bir araya geldi

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası başkanlığı için önerdiği Hafize Gaye Erkan ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmenin devamı kapsamında Erkan'ın, kısa süre içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşeceği öğrenildi.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi akşamı Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında yeni kabine üyelerini kamuoyuyla paylaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek getirilirken, Şimşek görevi önceki gün bakanlıkta gerçekleşen devir teslim töreniyle Nurettin Nebati'den devraldı. Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olmasıyla birlikte Merkez Bankası'nın atacağı adımlar da merak konusu oldu.

Bu kapsamda; Mehmet Şimşek, Merkez Bankası başkanlığı için adı geçen gazetemiz yazarı Hafize Gaye Erkan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Erkan’ın Merkez Bankası başkanlığı adaylığı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bilgilendirme yapılacağı ve görüşmenin devamı kapsamında da yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme gerçekleştireceği öğrenildi.