Melen Sistemi'nde 1. aşama tamam

Melen Çayı'ndan İSKİ Kağıthane Arıtma ve Dağıtım Tesisi'ne suyun getirilmesini temin edecek Melen Sistemi 1. Aşaması da tamamlandı ve test çalışmalarına başlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Melen Sistemi 1. Aşaması'nın tamamlandığını ve test çalışmalarına başlandığını bildirdi.
 
Eroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün Melen Suyu Projesi'ne ilişkin yazılı soru önergesini cevaplandırdı.
 
Eroğlu, Melen Projesi'nin yaklaşık 135 kilometrelik kısmının tamamlanarak 2007 yılında İstanbul'a su verilmeye başlanıldığını ve böylece şehrin susuzlukla karşı karşıya kalma riskinin atlatıldığını belirtti.
 
Melen Çayı'ndan İSKİ Kağıthane Arıtma ve Dağıtım Tesisi'ne suyun getirilmesini temin edecek Melen Sistemi 1. Aşamasının da tamamlandığını ve test çalışmalarına başlandığını vurgulayan Eroğlu, Melen Suyu Projesi'nin 2. aşamasında inşa edilecek olan Melen Barajı'nın ihale sürecinin tamamlanmasını takiben yıl içinde baraj inşaatına başlanacağını ve 2016 yılında da barajın tamamlanmasının öngörüldüğünü bildirdi.
 
Melen Suyu Projesi'nde hiçbir gecikmenin söz konusu olmadığını dile getiren Bakan Eroğlu, AK Parti iktidarı öncesi başlayan yatırımların hızla tamamlandığını ifade ederek şunları kaydetti:
 
''2003 yılı öncesi, projelerin çoğu iz bedel ile beklemekte idi. Bakanlığımızın çalışmaları, takibi ve tasarruf tedbirleri ile DSİ'de 2003 öncesi başlanan tesislerden 681 adedi de bu çerçevede tamamlanmıştır.''
Bu konularda ilginizi çekebilir