Memur zammı için yarın son randevu

Hükümetin zamda 5.06’nın biraz üzerine çıkması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam için Kamu İşveren Kurulu ve memur konfederasyonları yarın son kez saat 11.00'da Başbakanlık merkez binada bir araya gelecek.

Devlet Personel Başkanlığı, Kamu İşveren Kurulu üyeleri ile Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen ile yetkili sendikaların yöneticilerini Uzlaştırma Kurulu kararlarını değerlendirmek üzere yarın saat 11.00'da Başbakanlık merkez binada toplantıya çağırdı.

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'na göre, tarafların Uzlaştırma Kurulu kararlarında anlaşmaya varması durumunda ortaya çıkacak mutabakat metni, tarafların kurul kararlarına katılmaması durumunda ise anlaşılan ve anlaşılmayan konularının yer aldığı bir tutanak Bakanlar Kuruluna sunulacak.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından memur maaşlarına 2010 yılında yapılacak zam konusundaki son kararı Bakanlar Kurulu verecek.

DÜNYA’nın edindiği bilgilere göre, hükümet, Uzlaştırma Kurulu’nun önerisini kabul etmeyecek. Ancak geçmiş yıllardaki görüşmelerde olduğu gibi zam oranında ilk önerilen rakama göre sembolik de olsa bir artış yapılabileceği ifade ediliyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, basın toplantısında hükümete çağrıda bulunarak, “Kamu İşveren Kurulu, kamu çalışanlarına çifte bayram yaşatacak hazırlıkla masaya gelmelidir” ifadesini kullandı.