Mensa çalışanlarından protesto

Çalışanlar, kanunsuz bir şekilde süresiz, ücretsiz izne gönderildiklerini iddia ederek, işveren hakkında, şikayet başvurusu yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ADANA - Adana'da kurulu MENSA fabrikasının çalışanları, "kanunsuz bir şekilde süresiz, ücretsiz izne gönderildiklerini" iddia ederek, işveren hakkında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Adana Bölge Müdürlüğüne şikayet başvurusu yaptı.

Bakanlık Adana Bölge Müdürlüğü önünde toplanan gruptakiler, ellerinde pankartlar taşıyıp slogan atarak, protesto eylemi yaptı.

DİSK'e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Recep Türkyılmaz, burada yaptığı açıklamada, MENSA fabrikasında çalışan 294 işçinin "kanunsuz bir şekilde ücretsiz izne gönderildiğini" ileri sürdü.

Türkyılmaz, çalışanlara geçmişe mahsup alacakları için senet verildiğini belirterek, bunların yanı sıra hak ettikleri 4 aylık ücretlerinin de ödenmediğini iddia etti.

Tüm bunların yanı sıra çalışanların "kanunsuz bir şekilde ücretsiz izne gönderildiğini" ileri süren Türkyılmaz, "mağdur durumdayız. İşverenin bu hareketi çalışma yasalarına aykırı. Çalışarak hak ettiğimiz ücretlerin verilmesini istiyoruz" dedi.

Daha sonra gruptakiler, şikayet dilekçelerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Adana Bölge Müdürlüğüne teslim ederek dağıldı.