MENSA'da 'ok yaydan çıktı'

MENSA İcra Kurulu Başkanı Ulutaş, firmalarının ekonomik dar boğaza girmeden geliştirdikleri önerilerin dikkate alınmadığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ADANA - Adana'da kurulu MENSA Mensucat Sanayii ve Ticaret AŞ İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş, firmalarının ekonomik dar boğaza girildiğini hisseder hissetmez, işçilerinin mağduriyetini en aza indirgemek amacıyla iş ortamından memnun olmayanların tüm kanuni haklarının ödenebilmesi için öneriler geliştirdiklerini, ancak bunların dikkate alınmadığını belirterek "Tüm çabamıza karşın destek alamadığımıza göre, artık ok yaydan çıkmıştır. Şirket haklarımızın korunması için gerekli tüm yasal yollara başvurulacaktır" dedi.

Ulutaş, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin yıllardır yüksek cari açıkla mücadele ettiğinin bilindiğini, bunun finansmanını sağlayan sıcak paranın kaynağı olan uluslararası kuruluşların 2007 ortalarından itibaren içine düştükleri krizin, tüm finansal çemberin kırılmasına, bankaların panik yaşamalarına ve sonucunda holdinglerden bireysel hane halkına kadar her kesimin, korkunç boyutta ekonomik strese yakalanmasına yol açtığını öne sürdü.

Küresel ekonomik krizin henüz tam olarak boyutlarının kestirilemediğini ve piyasa döngüsüne güvensizliğin hakim olduğunu belirten Ulutaş, şunları kaydetti:

"Amerika'da işsizlik kuyrukları kilometrelerle tasvir edilmekte, yakın coğrafyalarda ülke iflasları yaşanmaktadır. Hal böyle iken reel ekonominin temel kaidesi olan karlılık hedefinin önüne geçen sabit giderleri karşılama kaygısı son yılların büyüme rekortmeni otomotiv, çimento gibi sektörlerde küçülmelere neden olmuş, art arta yatırımlar yapan perakendeciler kiralarını bile ödeyemez duruma düşmüşlerdir.

MENSA olarak 35 yıldır yer aldığımız ve zaten krizlerle anılan tekstil sektörü de dünya ekonomisinin içine düştüğü durum nedeniyle tedbir almaya yöneltmiştir."

"Yasal yollara başvurulacak"

Ulutaş, sattığını tahsil edememe kaygısının yaşandığı ortamda, biriken izinlerin kullandırılması ve kaynakların stoka akmasının önlenmesini kapsayan "iyi niyetli önerilerin tamamının bazı sendika yöneticilerince çözümsüzlüğe itildiğini" ifade ederek, şöyle devam etti:

"İşçisine tanıdığı imtiyazlarla çekim merkezi olan firmamız, ekonomik dar boğaza girildiğini hisseder hissetmez, işçisinin mağduriyetinin en aza indirgenmesi adına iş ortamından memnun olmayanların tüm kanuni haklarının ödenebilmesi için öneriler geliştirmiş, ancak bu öneriler hiçe sayılmıştır.

Tüm çabamıza karşın destek alamadığımıza göre, artık ok yaydan çıkmıştır. Kurumsallık ilkesi gereği bugüne kadar sessizliğini muhafaza eden şirketimiz, son olaylar karşısında bu olaylara ön ayak ya da alet olan çalışanlarının ismen tespiti, iş akitlerinin feshi ve gerekirse kamuoyuna ifşası için insan kaynakları müdürlüğü ve ilgili diğer birimlerin tümünü yetkili kılmıştır. Şirket haklarımızın korunması için gerekli tüm yasal yollara başvurulacaktır. Bu hususta da hukuk departmanımız ilgili çalışmalara ivedilikle başlamıştır."