Metro, Mamak mağazasını açtı

21 milyon euroluk yatırımla kurulan mağaza, 300 kişiye istihdam sağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Metro Toptancı Market Mamak mağazasının açılışını yapan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Mamak mağazasına yapılan 21 milyon euroluk bu yatırımın, 101 günde tamamlandığını ve 300 kişiye istihdam sağlayacağını belirtti.

Metro Toptancı Market, Ankara Mamak mağazası törenle açıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, burada yaptığı konuşmada, dünyada global finans krizinin etkilerinin tartışıldığını, bunun bazı ülkeler için haklı olmasına rağmen bazı ülkeler için sanal olduğunu, Türkiye'nin de bu ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Mamak mağazasına yapılan 21 milyon euroluk bu yatırımın, 101 günde tamamlandığını ve 300 kişiye istihdam sağlayacağını belirten Eker, bu ortamda yapılan bu yatırımı, "meydan okuma, övünülecek bir çaba" olarak tanımladı. Eker, 14 bin metre kare kapalı alanda, 30 bin çeşit ürün sunulacak bu mağazada geri dönüşümlü poşet kullanılacağını anlattı.

Metro'nun bu mağazasının Mamak'ta açılmasının da önemli olduğunu kaydeden Eker, 32 yıl önce Ankara'ya geldiğini, Ankara'da şehirleşmenin, gelişmenin hep batı yönüne olduğunu, yapılan projelerle bu durumun tersine döndüğünü kaydetti. Eker, bu yatırımın Mamak ilçesinin ticari, sosyal ve kentleşme yönünden gelişmesine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Mamak çöplüğünün yerinde

Mamak çöplüğünün yerinde seraların yapılmasını, bu seralarda üretim izni alınmış, kaliteli ve yüksek standartta, hijyenik ürünlerin üretilmesini, bunun kayıt altına alınmasını son derece önemsediklerini anlatan Eker, "Bu bölgede 700 dekar alanda sera olduğunu, burada üretilen sebze-meyvenin bu mağazada satılacağını öğrendim. Bu çok önemli" diye konuştu.

Türkiye'de perakende sektörünün çok büyük olduğunu belirten Eker, "2007 yılında 150 milyar dolar civarında dev bir pazar. Bunun yaklaşık yüzde 53'ü gıda ile ilgili. Gıdada bu sektörde yaklaşık 73 milyar dolarlık bir pay var" dedi.