Meysu Cola, pazara girdi

Meysu, geçtiğimiz yıl yaptığı süt yatırımının ardından, kola üretimine de başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gülsan Gıda, formülü ve tadıyla ilgili 1 yıldır üzerinde çalıştığı Meysu Cola'yı, iki çeşidiyle marketlere dağıtmaya başlayacağını duyurdu.

Gülsan Gıda'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin ilk meyve suyu markalarından Meysu'nun, geçtiğimiz yıl yaptığı süt yatırımının ardından, kola üretimine de başladığı belirtilerek, Meysu'yu 2000 yılında kiralayan ve 2007 yılında 2,5 milyon liraya isim hakkını satın alan Gülsan Gıda'nın, markanın içecek portföyünü tamamlamak amacıyla cola ürünü ile değişim ve yenilik misyonunu devam ettırdiği vurgulandı.

Meysu'nun, cola için 1,5 milyon euroluk makine yatırımı gerçekleştırerek, yıllık 20 bin litre üretim kapasitesine sahip ürünle, 2010 yılı sonuna kadar pazardan yüzde 2'lik bir pay almayı hedeflediği belirtilen açıklamada, bu 20 bin litrenin yüzde 20'sinin ise ihraç edileceği, özellikle Türk Cumhuriyetler ve Orta Doğu'da iyi bir ihracat grafiği yakalayarak, Meysu Cola'nın bu ülkelere gönderileceği duyuruldu.

Gülsan Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bir yıldır üzerinde çalıştıkları üründe, E ve C vitamini katkısıyla tazeliğini koruyan doğal bitkisel özütün kullanıldığına dikkati çekti. 

Bekir Güldüoğlu, Gülsan Gıda'nın Meysu için bugüne kadar 15 milyon euroyu aşan yatırım yaptığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Meyve suyu için ilk teknoloji yatırımımızı 2002'de yaptık. Meysu'yu kiralamamızdan bu güne üretim kapasitesi 15 kat arttı. Bundan sonra ürün portföyümüzü geliştırmeye odaklanıyoruz. Yeni sektörlere girmeyeceğiz. İçecek ve şekerli gıdalar sektöründe Gülsan Gıda'yı konumlandırıp, ürün atağına geçiyoruz. Şimdi Gülsan Gıda'nın satışta büyüme dönemi. Bayiler aracılığıyla ürünün dağıtımını yapacağız. Meysu Cola'nın Ar-Ge çalışmaları 1 yıl boyunca 6 gıda mühendisi tarafından yapıldı. Cola yatırımı ile birlikte yüzde 15 büyüme sağlayacağız."