Meyve sebzede fiyat artıranlara uyarı

Yaş meyve sebzede yüksek fiyat için Rekabet Kurumu da devreye girdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA(DÜNYA)- Türkiye’de son dönemlerde fiyat artışlarıyla gündeme gelen yaş meyve ve sebze için Hükümetin çeşitli önlemler almaya çalışırken, Rekabet Kurumu da piyasada rekabeti bozucu davranışları engellemek üzere devreye girdi. Kurum, fiyatı gereksiz yere arttıranları, ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalabilecekleri konusunda uyardı.

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da rekabeti bozucu davranış ve eylemleri engelleyecek ve gerektiğinde yaptırım uygulanacağı bildirildi.

Enflasyondaki yükselişten alt ve orta gelir grubundaki tüketicilerin daha fazla etkilendiklerinin belirtildiği açıklamada, “Son dönemde yaş sebze ve meyve başta olmak üzere alt ve orta gelir grubundaki aile bütçesi içinde yüksek harcama oranına sahip gıda ürünlerinde aşırı fiyat artışlarının, sektördeki firmaların rekabeti bozucu veya engelleyici davranışlarından kaynaklandığı duyumları alınmıştır” ifadesi kullanıldı. Açıklama, özellikle hal/toptan satış fiyatları ile süpermarket/perakende satış fiyatları arasındaki yüksek farkların kamuoyunda da ciddi rahatsızlıklara yol açtığı kaydedilerek, uzman personel aracılığıyla yaş sebze ve meyve sektörünü mercek altına alındığı bilgisi verildi.

Açıklamada ayrıca, ortaya çıkacak rekabet ihlallerinin ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği belirtilerek, “Rekabet Kurumu, rekabeti engellemeye yönelik eylemlere asla göz yummayacaktır” ifadeleri yer aldı.