Meyve ve sebze sevkiyatı 'don'du

TÜSPAF Başkanı Çakman, "Kar yağışı nedeniyle mal sevkiyatı çok yavaşladı ve yüklü miktarda malımız, yollarda dondu. Bu nedenle sıkıntı yaşadık" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, kar yağışı nedeniyle meyve ve sebze üretiminde sorun yaşamadıklarını ancak mal sevkiyatı sırasında yüklü miktarda ürünün donduğunu, bu nedenle sıkıntı yaşadıklarını söyledi. 

Çakman, yaptığı açıklamada, kış mevsiminde üretimin daha çok Akdeniz bölgesinde yapıldığını, bu nedenle kar yağışının meyve sebze üretimine engel olmadığını anlattı. 

Özellikle mal sevkiyatı sırasında büyük sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan Çakman, "Kar yağışı, meyve ve sebze üretiminde tarlalarda pek sıkıntı oluşturmadı. Kar yağışının bize verdiği tek sıkıntı, ulaşım konusunda oldu. Kar yağışı nedeniyle mal sevkiyatı çok yavaşladı ve yüklü miktarda malımız yollarda dondu. Bu nedenle bir sıkıntı yaşadık ancak üretim noktasında sorun oluşmadı" diye konuştu. 

Çakman, kar yağışına rağmen fiyatlarda önemli artış olmadığını vurgulayarak, "İç Anadolu bölgesi, şiddetli kış geçirdi ancak üretim daha çok Akdeniz bölgesinde oluyor bu dönemde. Bu nedenle üretim anlamında sorun yaşanmadı kar nedeniyle. Sevkıyatlarda kış şartları nedeniyle yaşanan sorunlar, fiyata çok az yansıdı. Zaten, pazarda iyi bir satış olmuyor bu dönemde" şeklinde konuştu. 

"Emekli maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde verilmesi, satışlarımızı büyük oranda azalttı" diyen Çakman, "Vatandaşta para olmayınca pazarcı esnafı da bir şey kazanamıyor. İnsanlarımızda nakit para kalmadı şu anda. Bu nedenle daha çok kredi kartının geçerli olduğu yerler seçiliyor, bu da pazardaki alışverişin büyük ölçüde azalmasına neden oluyor" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir