Microsoft, stajyerlere ve engellilere yönelik projeyi ödüllendirdi

Stajyer adayları için ödüllü yarışma açan şirketin ortaya çıkan iki yenilikçi projeyi Mobile Monday etkinliklerinde kamuoyuna tanıttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Microsoft, stajyer adaylarının lisanslı yazılımları özendiren projesi ile engellilere çözüm üreten projeyi ödüllendirdi.

Microsoft'tan yapılan açıklamada, stajyer adayları için ödüllü yarışma açan şirketin ortaya çıkan iki yenilikçi projeyi Mobile Monday etkinliklerinde kamuoyuna tanıttığı belirtildi.

Yarışma sonucunda Yiğit Taner Akçok'un lisanslı yazılımları özendiren "Microcard" projesi ile Yasemin Tek'in Microsoft Surface teknolojisini kullanarak engellilere çözüm üreten projesi ödüle değer görüldü.

Microsoft'ta staj yapmak isteyen gençlerden başvurularını farklılıklarını ortaya koyabilecekleri bir proje hazırlayarak bu projelerini bir blog hazırlayarak sunmalarını isteyen Microsoft'un, stajyerlerini yapılan başvurular arasından belirlediği belirtilerek, şirketin bu yıl yaz dönemi için 55'e yakın stajyere görev verdiği ifade edildi.

Microcard projesinin sahibi Yiğit Taner Akçok'un, çalışmasını, lisanslı Microsoft yazılımı alan tüketicilere bazı avantajlar sağlamak ve kullanıcıları lisanslı yazılım kullanmaya özendirmek amacıyla gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, "MicroCard"ın lisanslı ürün kullanıcılarına indirim sağlayabilecek bir kart olarak tasarlandığı dile getirildi.

Türkiye'nin her köşesinde kablosuz erişim alanları oluşturulduğunda Telko operatörleriyle anlaşmalı olarak lisanslı kullanıcıların internete ücretsiz ulaşabilmesi gibi imkanları da düşünen Akçok'un bu projesinin, yasal yazılım kullanımını teşvik eden pazarlama bakış açısı nedeniyle Microsoft Değerlendirme Kurulu'ndan en yüksek puanı aldığı bildirildi.

Yasemin Tek'in ise projesinde engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için Microsoft Surface teknolojisinden yararlandığı kaydedilen açıklamada, Microsoft Değerlendirme Komitesi tarafından kurumsal sosyal sorumluluk örneği olarak ele alınan projenin, teknolojiyi üretmek kadar onun farklı alanlarda yenilikçi kullanımının taşıdığı önemi sergilemesi açısından da büyük ilgi gördüğü ifade edildi.