Migros hisseleri tavan yaptı!

ABD'li perakende devi Wal-Mart, Migros'un yüzde 80 hissesine talip...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL Migros hisseleri, ABD'li perakende devi Wal-Mart'ın şirketin yaklaşık yüzde 80 hissesini borçlar dahil 4 milyar dolar değer üzerinden almak için görüştüğü haberinin ardından, piyasa değerinin üzerinde oluşan fiyat ve çağrı beklentisiyle tavan.

Financial Times gazetesi, ABD'li perakende devi Wal-Mart'ın Migros'un yüzde 80 hissesini Londra merkezli BC Partners'tan almak için görüşmekte olduğunu ancak henüz bir teklifte bulunmadığını duyurdu.

Habere göre, bu anlaşmaya göre Migros'un değeri borçlar dahil 4 milyar doların üzerinde olacak.

Tera Menkul Analisti Kenan Turan, "Haberde bahsedilen fiyat, Migros'un şu anki piyasa değerinin çok üzerinde görünüyor. Bahsedilen fiyat firma değeri/FAVÖK çarpanı olarak 18'e denk geliyor. Ayrıca şirketin 1.35 milyar lira civarında borcu bulunuyor.

Ancak Wal-Mart'ın Türkiye pazarına girmek istediği biliniyor. Bu ölçekte bir alım yapmak için aslında Migros dışında çok fazla alternatifi de yok. Kontrol hisselerini  devralacağı için, yüksek bir fiyat ödemeyi göze alacaktır. Olası satış sonrası yüksek fiyattan çağrı beklentisi de hisseye alım getiriyor" dedi.

Konuyla ilgili açıklama için Migros yetkililerine ulaşılamadı.

Ödenmiş sermayesi 178 milyon lira olan Migros'un dünkü kapanış fiyatına göre piyasa değeri 4 milyar lira seviyesinde bulunuyor. MH Perakendecilik'in 143.3 milyon nominal hisseye karşılık gelen yüzde 80.51 payı ise dünkü kapanış fiyatına göre 3.2 milyar liralık piyasa değerine denk geliyor.

Migros hisselerinin yüzde 19.49'u halka açık. Migros hisseleri ilk işlemlerde yüzde 6.2 yükselişle açılması sonrası, yüzde 8 üzeri yükselişle tavan fiyat olan 24.6 lirayı gördü. Hisse, işlem hacminde de ilk sırada.