Millenicom Türkiye'de hedef 3 milyon kullanıcı
Şirket, 2009'de '1045' hizmeti kullanıcılarının sayısını 3 milyona, A-Tipi Abonelik hizmeti alan firma sayısını ise 60 bine çıkarmayı hedefliyor
İSTANBUL - Millenicom Türkiye'nin, 2009 yılı sonunda ''1045'' hizmeti kullanıcılarının sayısını 3 milyona, A-Tipi Abonelik hizmeti alan firma sayısını ise 60 bine çıkarmayı hedeflediği bildirildi.
Millenicom Türkiye'nin 2009 yılı hedeflerinin açıklandığı toplantıda, A-Tipi telefon hizmeti ve arama bazında operatör seçimi toplam pazarının yüzde 60'ını elinde bulunduran Millenicom Türkiye'nin hizmetlerinden yararlananların, 2008 yılı içinde 15 milyon TL tasarruf ettiği ifade edildi.
Toplantıda, şirketin 2009 yılı sonunda 1045 kullanıcı sayısını 3 milyona, A-Tipi abonelik hizmeti alan firma sayısını ise 60 bine çıkarmayı hedeflediği belirtildi.
Millenicom'un ''1045'' hizmetini 1 milyon 700 binden fazla kişinin kullandığı, kurumsal alanda sunulan Millenicom A-Tipi Abonelik hizmetinden yararlanan firmaların sayısının ise 25 bini aştığı kaydedildi.
Çalışmalarına European Telecommunication Holding çatısı altında devam eden Millenicom Türkiye'nin, A-Tipi Abonelik hizmeti ile kurumların önemli gider kalemleri arasında yer alan iletişim maliyetlerini düşürerek tasarruf yapmalarını sağladığı vurgulandı.
Toplantıda konuşan European Telecommunication Holding Üst Yöneticisi (CEO) Şevki Kuyulu, alternatif telekom sektörünün giderek daha önemli bir yer edindiğini ve Millenicom Türkiye'nin bunda önemli pay sahibi olduğunu ifade etti.
Sektörün önünün açılması gerektiğine değinen Kuyulu, şunları ifade etti:
''Alternatif telekom sektörü, sunduğu hizmetlerle hem bireysel hem de kurumsal kullanıcıların faturalarını önemli oranda düşürmelerine yardımcı oluyor. Örneğin, ihracat yapan ve iş alanı gereği Almanya ile yoğun telefon trafiğine sahip bir firma, sabit telefon pazarının 2004 yılında rekabete açılmasından önce dakikası 1,2 TL'den konuşurken, alternatif operatörler sayesinde artık 6 kuruşa konuşabiliyor. Yüzde 20 oranında büyüme potansiyeline sahip Türkiye telekomünikasyon sektörü, sunduğu istihdam olanaklarıyla da ekonominin gelişmesine önemli katkı sağlıyor. Bu nedenle sektörümüzün büyümesi ve gelişmesi büyük önem taşıyor.''
Şevki Kuyulu, Sabit Telefon Hizmetleri (STH) pazarının tamamının alternatif operatörlere açılarak sektörde yüzde 100 rekabet ortamının sağlanması gerektiğini ifade etti. Kuyulu, STH düzenlemesi mevcut haliyle yürürlüğe girdiği takdirde dahi, alternatif operatörlerin sabit telefon hizmeti açısından Türk Telekom'un tam alternatifi olarak rekabet edebilmelerinin mümkün görünmediğine işaret etti.