Mirsan, Afrika’ya da ihracata başladı

Ortadoğu, Arap ve Afrika ülkelerindeki iş ortaklarıyla ihracat yaptığı ülke sayısını 9'a çıkaran Mirsan, “19” rack kabinetler ve aksesuarları, telekomünikasyon saha kabinetleri ile bilişim sektöründe iç ve dış pazarlarda önemli bir konuma ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

COŞKUN ÇARDAK-ESKİŞEHİR

Bilişim sektöründe 19 inch rack kabinet üretimiyle Türkiye’nin en genç oyuncuları arasına giren Mirsan, Türkiye’de teslimini yaptığı önemli projelerde gösterdiği başarıyı yurt dışına taşıyor.

Başta Ortadoğu ve Doğu Avrupa olmak üzere Ortadoğu, Arap ve Afrika ülkelerindeki iş ortaklarıyla ihracat yaptığı ülke sayısını dokuza çıkaran Mirsan Rack Kabinet Genel Müdürü Nihat Bozdağ, “19” rack kabinetler ve aksesuarları, telekomünikasyon saha kabinetleri, server ve data center kabinetleri ile bilişim sektöründe iç ve dış pazarlarda önemli bir konuma sahip olduklarını belirtti.

İhracatta aldıkları olumlu sonuçların kendileri için çok önemli fırsatlar yarattığını anlatan Nihat Bozdağ, “Bu fırsatları iyi değerlendirmek istiyoruz. Mevcut pazarlarımıza ek olarak, görüşmelerini sürdürdüğümüz diğer Avrupa ülkelerine de ihracat yapmayı hedefliyoruz, bu yönde de çok olumlu ilerlemeler kaydediyoruz” dedi. Diğer hedef pazarlar için de çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Bozdağ, geçen yıl Bakü’de Mirsan Azerbaycan olarak depo, montaj hattı ve showroom açtıklarını, bu yıl da faaliyet gösterdikleri diğer pazarlarda benzer yatırımları yapacaklarını söyledi.

Yeni ihracat pazarlarına yönelik çalışmalarının da sürdüğünü anlatan Nihat Bozdağ, “İhracattaki en önemli hedefimiz yıl sonuna kadar 15 ülkede Mirsan markasının pazarda en çok rağbet gören marka olmasını sağlamak. Afrika ülkelerine de ihracatımız başladı” dedi. Başarıyla yürüttükleri iş ortaklıkları ve tamamlamak üzere oldukları ortaklıklarla 2015 yılında en az 4 milyon dolarlık ihracat cirosu yakalayacaklarını anlatan Bozdağ, “Geçtiğimiz yılı iç pazar ve ihracat yoluyla 11 milyon lira ciro ile kapatmıştık. 2015’te 22 milyon lira ile ciromuzu ikiye katlamayı hedefl iyoruz. Bunun yarısını da ihracattan elde edeceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın güvenlik kabinetlerini üretti

Türkiye’nin en büyük projelerinde yer aldıklarını söyleyen Nihat Bozdağ, “Emniyet Genel Müdürlüğünün direk üstü ve yer üstü kabinetlerinin üretimini gerçekleştirdik. Ayrıca toplumsal olayların yoğun olduğu bölgeler için, Türkiye’de bir ilk olan kurşun geçirmez MOBESE kabinleri de ürünlerimiz arasında yerini aldı. Geçen yıl başladığımız bu projelerde şu ana kadar iki bin adet ürünü başarıyla teslim ettik. Bu ve benzer projelerdeki üretimimiz artarak devam ediyor” dedi.

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın dış ortam güvenlik sistem kabinetleri ile TBMM’nin tüm iç ve dış ortam veri kabinetlerinin de Mirsan imzasını taşıdığını anlatan Bozdağ, Nanoteknoloji boya ve yüzey işlem tesisi yatırımlarını tamamladıklarını ve ikinci üretim tesisini ile üretim kapasitelerini günlük 600 adete yükselttiklerini söyledi. Bozdağ, “İç ve dış pazarlar için tüm belgelendirmelere sahibiz" dedi.

Kulüp renginde veri merkezi yapıyor

Talebe göre istenilen her renkte üretim yapabildiklerini belirten Nihat Bozdağ, Türkiye’nin önemli spor kulüplerinden birine kulüp renklerinde veri merkezi yaptıklarını, çeşitli devlet kurumlarının veri merkezlerinde ürünlerinin bulunduğunu, bunların yanı sıra birçok resmi ve özel projelere dış ortam kabinetlerini ürettiklerini belirtti. Kuruldukları 2009 yılından, 2013 yılı sonuna kadar sektörün önemli oyuncularına OEM üretim yaptıklarını vurgulayan Nihat Bozdağ, son iki yıldır kendi Ar-Ge ve modelleriyle sahneye çıktıklarını hatırlattı. Bozdağ, “Ortağım Hüsamettin İnan ile beraber Türkiye’de ilk kabineti üretenleriz. Üretimin tüm aşamalarında çalıştığımız için bu konuda büyük bir tecrübe ve bilgi birikimine sahibiz” diye konuştu. Piyasaya 2014’de sürdükleri yenilikçi ürünleri ‘19” GT Versatile’ serisi kabinetler ile önemli bir başarıya imza attıklarını açıklayan Nihat Bozdağ, “Bu ürünümüzde 19” rack kabinlerin iç hacminin yüzde 100 verimlilikle kullanılmasını sağladık. Böylece standart kabinet kapasitelerinin çok üstünde cihaz ve ekipmanlar bağlanabiliyor. Türkiye’de ve dünyada bir ilki gerçekleştirerek, kabinet teknolojisinde fark yarattık” ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir