Mitsubishi ile Intercity ortak oldu, 3 milyar $ yatırım hedefi kondu

Bugün anlaşması imzalanan ortaklıkla Mitsubishi Corp Intercity'de yüzde 25, Mitsubishi UFJ Lease ise yüzde 20 pay aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Araç/filo kiralamada Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Intercity, Japonya'nın en büyük şirketler topluluğu Mitsubishi Grubu ile ortak oldu. Yeni ortaklıkla önümüzdeki 4 yılda 3 milyar dolar yatırım planlanıyor.

Japon Mitsubishi Corporation şirketi Intercity'nin yüzde 25'ini, yine aynı gruptan Mitsubishi UFJ Lease & Finance şirketi ise yüzde 20'sini alarak Intercity araç kiralama şirketinin toplamda yüzde 45'ine ortak oldu.

Yeni ortaklık, önümüzdeki 4 yıl zarfında yapılması planlanan yaklaşık 3 milyar dolarlık yeni yatırımla Intercity filosunu 75 bin araçlık bir büyüklüğe getirmeyi planlıyor. Şirket, yıllık 480 milyon dolar ciro hedefiyle dünyanın en büyük 10 filo kiralama şirketinden biri olmayı amaçlıyor. Ortaklıkla birlikte Intercity'nin sadece araç kiralayan bir şirket olmaktan çıkarak çeşitli ürünlerde operasyonel kiralama hizmeti verebilen bir kuruma dönüşmesi de hedefleniyor.

Intercity ve Mitsubishi ortaklığının duyurulduğu toplantıda konuşan Intercity Genel Müdürü Ali Vural Ak, Mitsubishi Grubunun 2 farklı şirketi ile ortaklık yaparak, şirketlerinin yeni bir sayfa açtığını söyledi.

Ak, ortaklığın bir yandan Türkiye'de operasyonel kiralama pazarının geleceğinin inşa edilmesi, bir yandan da Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkilerin gelişimi açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.