MKEK'nın patlayıcı tesisleri, daha güvenli hale getirilecek

İlk olarak Elmadağ'daki Barutsan roket ve patlayıcı fabrikasına çevre güvenlik sistemi kurulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ihtiyaç duyduğu mühimmat ve malzemelerin önemli bir bölümünü karşılayan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na (MKEK) bağlı patlayıcı tesisleri, yeni sistemlerle daha güvenli hale getirilecek.

Son yıllarda kuruma ait bazı tesislerde yaşanan olumsuzlukların giderilmesi amacıyla proje çalışması başlatan MKEK Genel Müdürlüğü, ilk olarak Elmadağ'daki Barutsan roket ve patlayıcı fabrikasına çevre güvenlik sistemi kurduracak.

Genel Müdürlüğün ihale yolu ile kuracağı sistemle, kameralarla kesintisiz izlenme olanağı doğacak. Hazırlanan ihale şartnamesine göre, söz konusu tesis, çevre boyunca korige boru ile kablo kanalı donatılacak, fiberoptik kablolarla görüntü taşınacak, gece görüş sistemi ile çevre sürekli aydınlatılacak.

MKEK Genel Müdürlüğü Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek Elmadağ barutsan roket ve patlayıcı tesisleri için hazırlanan şartname, 4 ayrı önemli projeden oluşuyor.

Elmadağ barutsan tesisleri çevre güvenlik sistemi yapımı ihalesi, 24 Eylül 2009 tarihinde firmaların katılımı ile yapılacak. Gerekli kriterleri taşıyan şirketlerin katılabileceği ihaleyi üstlenen firma, 4 gün içinde işe başlayacak ve yer tesliminden sonra şartnamede belirtilen tüm işleri en geç 6 ayda (180 günde) tamamlayacak.