Moda&Marka Fuarı 28-30 Ağustos'ta CNR'da

Fuar, yerli ve yabancı firmaların, 2009-2010 Sonbahar-Kış ve 2010 İlkbahar-Yaz koleksiyonlarını yerli ve yabancı alıcılarla buluşturacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - CNR Fuarcılık tarafından 28-30 Ağustos tarihleri arasında 10 bin metre kare alanda düzenlenecek Moda&Marka Fuarı'nı 25 bin ziyaretçinin gezmesinin beklendiği bildirildi.

CNR'dan yapılan açıklamada, "Moda&Marka Fuarı"nda, ulusal ya da uluslararası alanda marka olmuş veya bu yolda ilerleyen yerli ve yabancı firmaların, 2009-2010 Sonbahar-Kış ve 2010 İlkbahar-Yaz koleksiyonlarını yerli ve yabancı alıcılarla buluşturacağı belirtildi.

Açıklamada, "İstanbul Moda, Moda İstanbul" sloganıyla hayata geçirilecek fuarda, ürün ve markaların ön plana çıkması amacıyla tek tip stant uygulamasının gerçekleştirileceği ifade edildi.

Aralarında Bisse, Aydınlı, Herry, Carton, Silk&Cashmere, Red Apple, Karton gibi birçok "ünlü" markaların da yer alacağı fuara toplam 125 moda markasının katılabileceği belirtilen açıklamada, 10 bin metre kare alanda 28-30 ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Moda&Marka Fuarını yerli ve yabancı 25 bin ziyaretçinin gezmesinin beklendiği kaydedildi.

Fuara, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Dubai, Nijerya, Libya, İran, Irak, Yunanistan, Polonya ve diğer Orta Doğu ve Arap ülkelerinden ziyaretçilerin yer alacağı ifade edilen açıklamada, fuarda sergilenecek ürünlerin profilinin ise erkek, bayan ve çocuk dış giyim, iç giyim, çorap, denim, triko, yan sanayi ve aksesuarlardan oluştuğu bildirildi.

Açıklamada görüşlerine de yer verilen CNR Fuarcılık Satış Koordinatörü Ertuğrul Dinç, amaçlarının Türk moda markalarını yabancı alıcılarla Türkiye'de bir araya getirerek, hazır giyim sektörünün yaşadığı sıkıntılı dönemi atlatmasına katkı sağlamak ve sektöre ivme kazandırmak olduğunu kaydetti.

Özellikle son dönemde Türkiye'ye ilgisi artan Orta Doğu ve Arap ülkelerinden gelecek yeni alıcılardan, ciddi siparişler beklediklerini de anlatan Dinç, şunları kaydetti:

"Bunu son zamanlarda düzenlediğimiz tüm fuarlarda gözlemledik. Artık Orta Doğu, Arap, hatta Körfez ülkelerinden, daha önce fuarlara gelmeyen çok yeni ve farklı bir alıcı kitlesi artık Türkiye'yi tercih ediyor. Tabii ki bunda bu ülkelere yönelik gerçekleştirdiğimiz tanıtım ve davet organizasyonlarımızın da payı büyük.

Bu nedenle tüm markaları bu fuarda olmaya davet ediyorum ve çok verim alacaklarına inanıyorum."