Müjde, doğalgaz ve elektrik ucuzluyor!

Gazprom, Türkiye'ye sattığı doğalgazın fiyatını yüzde 20 indireceğini açıkladı. Türkiye'deki 261 OSB de en düşük fiyattan elektrik alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Dilek GÜNGÖR/Hamide HANGÜL

İSTANBUL - 2008'de art arda gelen zamlar, 2009'da yerini indirimlere bırakacak. Çünkü Gazprom, Türkiye'ye sattığı doğalgazın fiyatını 2009'da yüzde 20 düşürecek. İndirimi, basınla biraraya gelen Gazprom'un Sözleşmeler ve Fiyatlandırma Müdürü Sergey Komlev açıkladı. Fiyatın tedarikçi ile müşteri arasındaki formüle bağlandığını hatırlatan Komlev, "Formül petrole endeksli. Petrol fiyatı düşüyor. Önümüzdeki yıl seyri ne olur bilemem. Ama gaz fiyatı bu yıldan yüzde 20 ucuz olacak" dedi. Türkiye halen, Rus gazının bin metreküpüne 400 dolar ödüyor.

Bir diğer indirim haberi ise Türkiye'deki 261 adet organize sanayi bölgesini (OSB) ilgilendiriyor. Hükümetle uzun süredir temas halinde olan OSBÜK ile ihracatçı birliklerinin girişimi sonuç verdi. Buna göre OSB'ler, 2009'dan itibaren en düşük tarifeden elektrik alabilecek. Yeni fiyatlar OSB'lerin elektriğini yüzde 12-13 ucuzlatacak. Meclis'te kabul edilen yönetmelik, Cumhurbaşkanı Gül tarafından da onaylandı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğin 1-1.5 ayda çıkması bekleniyor.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde