MÜSİAD'ı 'zirvede' bıraktı

Genel Başkan Ömer Cihad Vardan için Türkiye'nin en yüksek binası Safir'de veda yemeği düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nde (MÜSİAD) iki dönemdir yürüttüğü genel başkanlık görevi 28 Nisan Cumartesi sona erecek olan Genel Başkan Ömer Cihad Vardan, güzelliklerin, acıların, sıkıntıların ve sevinçlerin paylaşıldığı bir 4 yıl yaşadıklarını, ülkenin de bu dönemde çok çalkantılı bir dönem geçirdiğini belirtti.

Önceki akşam İstanbul'da kendisi için düzenlenen veda yemeğinde konuşan Vardan, başkanlık koltuğuna oturduğu 2008 yılında Türkiye ekonomisinin 27 çeyrek büyümesinin ardından yeniden düşüşe geçtiği bir dönem olduğunu anımsatarak, sonrasında ise yeniden hızlı bir yükselişe şahit olunduğunu aktardı.

Vardan, "Hem 2010, hem 2011'de dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi olarak tarih yazdık. Böyle inişlerle, çıkışlarla bir 4 seneyi beraber geçirdik. Kolay mıydı? Hakikaten zordu ama Allah'a çok şükür bugün dünyada tarih yazan bir ülke haline geldik. Bu dönemde eğer yapabildiysek, ülkemiz ekonomisine katkı sağlamış bir grubun başkanı olarak tüm yönetim kurulu üyelerimizle birlikte çorbanın içinde tuzumuz olsun istedik" ifadesini kullandı.

MÜSİAD farklı bir tavır sergiledi

2008 sonunda karşılaşılan küresel krizde morallerin çöktüğü, "Acaba 2001'lere mi dönüyoruz?" diye düşünüldüğü bir dönemde MÜSİAD'ın farkını ortaya koyduğunu ve iş adamlarına "Aman ha ilk yapacağınız iş, elamanlarını işten çıkarmak olmasın. Siz bu arkadaşları işsiz bırakırsanız, onlar sizin yaptığınız ürünleri nasıl alacak, ekonomi nasıl yürüyecek?" dediklerini anımsattı.

IMF'ye yapılan stand-by anlaşmasının sona erdiği dönemde de MÜSİAD'ın farklı bir tavır sergilediğini kaydeden Vardan, şöyle konuştu: "2008 kriziyle birlikte birçok kişi dedi ki; 'IMF'nin parası bitecek, hemen gidip anlaşma yapalım'.

Biz 'IMF ile anlaşma yapılmasın' dediğimiz için tek kaldık. Hükümet basiretli davrandı ve sonuçta IMF ile anlaşma yapılmadı. Çünkü makroekonomik göstergeler bunu bize gerekli kılmıyordu. Ve bizim dediğimiz yönde karar çıkarak, dünyanın sarsıldığı bu krizi elhamdülillah yara almadan geçirdik. Teğet geçirdik."

 

 77s.jpg

 

"Cihad ve MÜSİAD" kitabını tanıttı

MÜSİAD Başkanı Vardan, davete katılan misafirlerine, MÜSİAD'daki 4 yılını da içeren "Cihad ve MÜSİAD" isimli kitabını hediye etti. Kitabı yazmaya kendisini eski başkan Ömer Bolat'ın teşvik ettiğini anlatan Vardan, "Ömer Başkan'ın vasiyet gibi söylediği, 'Her MÜSİAD başkanının bir kitabı olmalıdır. Entelektüel bilgisini yansıtmalıdır' sözü üzerine aldık kalemi elimize. 'sen söyle başkası yazsın' dediler. 'Olmaz, ben yazacaksam, benim yazmam lazım' dedim. Okurken biraz güleceksiniz, bazen üzüleceksiniz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir