Nüfusunun 10 katı ziyaretçi ağırladı

Kastamonu'nun turistik ilçesi Abana, 9 günlük bayram tatilinde nüfunun 10 katı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Karadeniz'in kıyısında, yaklaşık 11 kilometrelik sahil şeridi bulunan Abana'da gurbetçilerin yanı sıra farklı kentlerden gelen ziyaretçiler yoğunluk oluşturdu. Konaklama tesislerinde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı ilçede uzun araç kuyrukları oluştu.

Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, yaptığı açıklamada, resmi nüfusun 3 bin 500 civarında olduğu ilçede bu rakamın 30 bini aştığını söyledi.

İlçenin, geçen yıllara göre çok daha kalabalıklaştığına dikkati çeken Oyar, "Abana, bu sene çok kalabalık yani geçen senelere göre ziyaretçi sayımızda önemli artış var. İlçemiz artık kabuğunu kırdı, şu an ilçe nüfusumuz olan 3 bin 500'ün kat kat üzerine çıktı. Çok şükür hizmetlerimizde bir aksama yok. Aynı anda, günlerce bu kapasiteye hizmet verebilecek seviyeye ulaştık. Biz, herkesi Abana'ya davet ediyoruz. Burası refah, mutlu ve huzurlu bir şehir. Tüm ziyaretçilerimize keyifli tatiller diliyoruz." diye konuştu.

Abana Turizm Derneği Başkanı Muharrem Sıvar da  turizm hareketliliğinin esnafa çifte bayram yaptırdığını belirterek, yoğunluğun uzun süre devam etmesini beklediklerini söyledi.