Numara taşınabilirliğinde bilinirlik artıyor

Avea tarafından gerçekleştirilen GSM pazar araştırmasına göre, oran % 65'ten 70'e yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Avea tarafından gerçekleştirilen GSM pazar araştırmasına göre, numara taşınabilirliğini bildiğini belirten katılımcılar arasında uygulamanın tanımını doğru yapanların oranı yüzde 65'ten 70'e çıktı. 

Avea'dan Temmuz 2008 araştırma sonuçlarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, aboneler arasında numara taşınabilirliğinin bilinirliğinin arttığı kaydedildi. 

Avea tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen GSM pazar araştırmasının, numara taşınabilirliği hakkında bilgi sahibi olan abonelerin çoğunluğunun doğru tanım yaptığı bildirildi. 

Uygulamaya 9 Kasım 2008 tarihinde geçecek numara taşınabilirliği uygulamasının, tüketiciler arasındaki bilinirliğinin ölçülmesi amacıyla yapılan araştırmada, Nisan ayına göre tüketicilerin konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunun ortaya çıktığına işaret edildi. 

Açıklamada, bir önceki araştırma ile karşılaştırıldığında numara taşınabilirliğinin ne olduğunu bildiğini söyleyenlerin oranının yüzde 8'den 12'ye çıktığı, numarasının değişmeyeceğini ancak başındaki kodun değişeceğini düşünenlerin oranının yüzde 34'ten 26'ya düştüğü bildirildi. 

Araştırmaya göre, numara taşınabilirliğini bildiğini belirten katılımcılar arasında uygulamanın tanımını doğru yapanların oranının yüzde 65'ten 70'e yükseldiği, uygulamayı doğru tanımı ile bilenlerin oranının tüm GSM aboneleri içinde yüzde 5'ten 8'e yükseldiği, GSM abonelerinin yüzde 10'unun numaralarını taşıyacaklarını belirttiği kaydedildi. 

Avea'nın, abonelerin numaralarının başındaki kodu ile birlikte tercih ettikleri operatöre taşıyabilmeleri anlamına gelen numara taşınabilirliğin etkin bir şekilde uygulanması konusunda çalışmalarına devam ettiği vurgulanan açıklamada, bu kapsamda her ay yapılan araştırma sonuçlarının söz konusu çalışmaların etkili olduğunu gösterdiği vurgulandı.