Öksüz: Farklı sektörlere yatırım şart

Kipaş Holding tarafından Kahramanmaraş'ın Narlı beldesinde yapımı tamamlanan çimento fabrikasının tanıtımı yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHRAMANMARAŞ - Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, tek bir sektöre bağımlı kalmanın kriz ortamında büyük firmaları zora soktuğunu belirterek, farklı sektörlere yatırımın şart olduğunu bildirdi.

Kipaş Holding tarafından Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Narlı beldesinde yapımı tamamlanan ve 4 aydır üretimini sürdüren çimento fabrikası, gazetecilere tanıtıldı.

Yaklaşık 250 milyon dolara mal olan fabrikayı gazetecilere gezdiren Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, fabrikanın, Kahramanmaraş sanayicisinin yaptığı en büyük yatırım olduğunu söyledi.

Kurulabilecek en modern tesisi gerçekleştirdiklerini ifade eden Öksüz, "Çok şükür bizler bu yatırımı yapacak seviyeye geldik. 4 aydan bu yana üretimimizi sürdürüyoruz. Tesis; kalite, ihracat potansiyeli bakımından gurur verici durumda" dedi.

Kahramanmaraş sanayisinin tek sektör üzerinde geliştiğini anlatan Öksüz, şöyle konuştu: "Tek bir sektöre bağımlı kalmak bizim gibi büyük firmaları özellikle kriz ortamlarında zora sokuyor. Dolayısıyla 5-6 bin istihdamı olan Kipaş Holding için yanlış olacağını düşünerek sektör çeşitliliğine gittik. Biz bunu hem tekstilin içinde yaptık hem de farklı sektörlerde yatırım yapmaya başladık. Çünkü, 5-6 bin kişiyi istihdam etmek için mutlaka başka sektörlerden destek almak gerekiyor. Yoğun krizler atlattık ama holding olarak bir işçimizi dışarı koymadık."

Çimento sektörünü tercih etmelerinin en önemli nedenini "bu memleketin bir evladı olarak her zaman hayalimdi" diye açıklayan Öksüz, "Geçmiş yıllarda büyükler siyasetçiden hep çimento fabrikası isterdi. Biz de bu yatırımı yaparak ilki gerçekletirdik, bununla da gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Çimento fabrikasının çevreyle barışık bir tesis olduğunu anlatan Öksüz, "Burada bir evin bacasından çıkan duman kadar görüntü oluşmuyor. Çevre ile barışık bir tesis. Yıllık üretim kapasitemiz 1.5 milyon ton. Oldukça büyük bir kapasite. Kuzey Irak, Suriye ve bölgeye çalışıyoruz. Pazar sorunumuz yok. Kalite düzeyimiz çok iyi durumda. Yüzde yüz kapasite ile çalışıyoruz. Her geçen gün kalitemiz artarak devam ediyor. 300 kişi çalışıyor ama etrafı ile 1000 kişilik bir istihdam yarattı" dedi.

Öksüz, tesisin kapasite olarak Türkiye'de ilk 10 tesis arasında yer aldığını dile getirerek, yabancı ortaklık tekliflerinin geldiğini ancak, şu anda böyle bir düşüncelerinin olmadığını sözlerine ekledi.