'Okul-Sanayi' işbirliğinde önemli adım

BASEV'in katkılarıyla hayata geçirilen proje kapsamında fotoğraf stüdyosu, baskı öncesi laboratuvarı, ofset baskı atölyesi ile eğitim salonunun açılışı yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Basım Sanayi Eğitim Vakfı (BASEV), Beylikdüzü Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile imzalamış olduğu “Proje Okulu Yönetim ve İşleyiş Modeli Protokolü” gereği yaptığı bir yıllık çalışma sonucunda, Okul-Sanayi İşbirliği İstanbul Projesi kapsamında koordine ettiği fotoğraf stüdyosu, baskı öncesi laboratuvarı ve ofset baskı atölyesi ile tefriş edilen eğitim salonu açılışını 20 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirdi.

Açılış törenine; BASEV Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin KAŞIKIRIK, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan GÜR, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış YILDIZ, İstanbul Sanayi Odası 27.Grup Basım Yayın Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Zekeriya ACAR, İstanbul Matbaacılar ve Ciltçiler Sanatkârlar Odası Başkanı Orhan ÖZTÜRK, SEYAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail CEYHAN, 2018 Yılı Ahi Babası Muzaffer KARACA, Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Basım Teknolojileri Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet AKGÜL, Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Üyesi Dr. Elif URAL, Nişantaşı Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Başkanı Öğr. Gör. Begüm MUTLU, İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Samed Ayhan ÖZSOY, İstanbul Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah ENGİN, Beylikdüzü İlçesi Okul Müdürleri, idareciler, öğretmenler, bağışçılar ve sektörün çok değerli temsilcileri katıldı.

Beylikdüzü Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matbaa Alan Şefi Aslı SAKARYA’nın sunumu ile başlayan tören; Okul Müdürü İmran HARUNDAĞ, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış YILDIZ, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan GÜR ve BASEV Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin KAŞIKIRIK’ın konuşmaları ile devam etti.


Konuşmalardan sonra, Okul-Sanayi İşbirliği çerçevesinde düzenlenen fotoğraf stüdyosu, baskı öncesi laboratuvarı ve ofset baskı atölyesi protokolleri ile staj ve özel eğitim protokolü imzalandı.

İlk protokol; matbaasının kapılarını okulun öğrencilerine açan, kendilerine staj ve özel eğitim imkânı sunan BASEV Sponsorlarından Mega Basım Yönetim Kurulu Başkanı Hasan KONDU ile imzalandı.

Sonrasında; “Ahmet DERELİ Baskı Öncesi Laboratuvarı” kuran BASEV Sponsorlarından Dereli Grafik Matbaa Malzemeleri Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Kerem DERELİ, “Selahattin AYGÜLER Fotoğraf Stüdyosu” kuran Pimms Uluslararası Reklam Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin AYGÜLER, “Şafak OKAYGÜN Ofset Baskı Laboratuvarı” kuran BASEV Sponsorlarından Pasifik İç ve Dış Tic. ve Mümessillik Genel Müdürü Serdar TOKEL ile imzalandı. Protokollere Milli Eğitim adına, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan GÜR imza attı.

BASEV Sponsorlarından Aras Makina Genel Müdürü Hamdi KAYMAK, Dereli Grafik Genel Müdürü Ahmet UZUN ve Yönetim Kurulu Üyesi Rolf KOHLE, Mega Basım Yönetim Kurulu Üyesi Fatih KONDU, Toyo Matbaa Mürekkepleri Satış Direktörü Engin KURT, Dünya Süper Veb Ofset Yönetim Kurulu Üyesi Hülya KOÇ, BASEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yasemin SEVİNÇ, BASEV Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İlyas KARADEMİR’in de katıldığı törenle bağışçılara plaket takdimi yapıldı.

BASEV Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin KAŞIKIRIK, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan GÜR, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış YILDIZ ile Beylikdüzü Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İmran HARUNDAĞ tarafından aşağıdaki bağışçı ve emeği geçenlere plaketleri takdim edildi.