Öncelik 'mevcut' yatırıma verilsin

DÜNYA 61 ilde 349 işadamına Yeni Teşvik Sistemi’ni sordu. 349 işadamı ile gerçekleştirilen ankette iş dünyası hükümete çağrıda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Gazeteniz DÜNYA’nın geleneksel olarak yaptığı Anadolu’nun Nabzı Araştırması’nın konusunu bu kez “Yeni Teşvik Sistemi” oluşturdu. Anket 61 ilde düzenlendi. Ticaret ve sanayi odaları başkanları başta olmak üzre bu şehirlerin önde gelen 349 işadamının görüşü alındı.

Anadolu iş dünyası yeni paketle ilgili taslak yasalaşmadan önce kendilerine kulak verilmesini istedi. İşadamlarının yüzde 40’ı yeni sistemi krizden çıkış için umut olarak görürken, yüzde 60’ı çözüm için yeterli olmadığı görüşünde birleşti. Anketin en çarpıcı sonuçlarından biri ise “önceliğin ne olması gerektiği” sorusuna verilen cevaplarda ortaya çıktı.

İşadamların yüzde 71.63’ü önceliğin, yeni yatırımların ötesinde, mevcut yatırımların desteklenmesine verilmesini istedi.

Paketin ülkedeki işsizliğin önüne geçmeyi hedeflediğini belirten işadamları, mevcut yatırımların korunması durumunda istihdama daha fazla katkı sağlanacağını da kaydetti. Bu konuya en fazla destek ise yeni yatırımların en çok destekleneceğinin belirtildiği 4. bölgedeki işadamlarından geldi. 4. bölgede mevcut yatırımların desteklenmesini isteyen işadamlarının oranı yüzde 82.50 oldu. Türkiye genelinde sadece yeni yatırımların desteklenmesini isteyenlerin oranı ise yüzde 28.37’de kaldı.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde