”Önümüzdeki yıldan itibaren yüzde 4 büyüme bekliyoruz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer, Türkiye'nin küresel ekonomik krizin önemli bir kısmını atlattığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KIRKLARELİ - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ''Küresel krizin önemli bir kısmını atlattık.  Önümüzdeki yıldan itibaren ülkemizde yüzde 4 oranında büyüme bekliyoruz'' dedi.

Dinçer, bazı açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Kırklareli'nde, Vali Cengiz Aydoğdu'yu makamında ziyaret ederek ilin sorunları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Kırklareli Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Mehmet Bayram'ı ziyaret eden Bakan Dinçer, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de işsizliğin temel sebeplerinden birinin mesleksizlik olduğunu belirtti.

Özellikle mesleksizlik sorununun Trakya Bölgesi'nde birçok yerde görüldüğünü ifade eden Dinçer, şunları kaydetti:

''Türkiye'de işsizliğin temel sebeplerinden biri bu. Mesela siz bunu bölgede hemen görebilirsiniz. Lüleburgaz, Çorlu, Çerkezköy'deki sanayide birçok yerde 'eleman aranıyor' ilanı görüyorsunuz. Ama buna karşı aynı bölgede birçok vatandaş işsiz geziyor. Bir taraftan açık pozisyon varken bir taraftan işsizlik varsa temel sorun ihtiyaç duyulan alanlarda işsizlik yok demektir. Bu mesleksizlik anlamına gelir. Dolayısıyla işsizlik ve mesleksizlik sorununu incelemekte yarar görüyoruz.''

Bakan Dinçer, Kırklareli'de sadece üniversite açılışına değil kentin sorunlarını da incelemek için geldiğini belirtti.

Türkiye'nin küresel ekonomik krizin önemli bir kısmını atlattığını vurgulayan Dinçer, ''Küresel krizin önemli bir kısmını atlattık. Önümüzdeki yıldan itibaren ülkemizde yüzde 4 oranında büyüme bekliyoruz. Bunun işsizliğin belirli oranda düşmesine de etkisi olacağını tahmin ediyoruz'' diye konuştu.