Ordu'da palamut fiyatı 2 liraya düştü

Ordu'da balıkçı tezgah ve manavlarında palamudun tanesi 2 liradan satılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, bugün Ordu'da balıkçı tezgah ve manavlarında palamudun tanesinin 2 liradan satıldığını söyledi.

Aydemir yaptığı açıklamada, son günlerde Karadeniz'de bol miktarda palamut avlandığını belirtti.

Özellikle Samsun ve Sinop açıklarında avlanan palamudun balıkçıların yüzünü güldürdüğünü dile getiren Aydemir, Karadeniz'e açılan balıkçıların çoğunun palamut avından memnun olduğunu ifade etti.

Aydemir, çok miktarda avlanan palamudun fiyatının düşmeye devam ettiğini kaydederek, "Bugün Ordu'da balıkçı tezgah ve manavlarında palamudun tanesi 2 liradan satılıyor. Bazı balıkçılarımız tane işi satıyor, bazı balıkçılarımız ise 5 palamudu 10 liradan satıyor. Biz palamut avının bollaşmasıyla fiyatların daha da düşeceğini tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Palamudun tanesinin 2 liraya düşmesinden dolayı vatandaşların da memnun olduğuna dikkati çeken Aydemir, "Vatandaşlar fiyat uygun olunca çok sayıda palamut alıyor. Bazı vatandaşlarımız palamudu kızartarak tüketirken bazıları sebzeli şekilde yemeğini yapıyor." ifadesini kullandı.

Aydemir, bölgede hava şartlarının balıkçılar için olumlu gittiğini, hava şartlarına bağlı olarak palamut avının daha da artmasını beklediklerini söyledi.

Denize açılan her gırgır teknesinin binlerce kasa palamutla limanlara döndüğünü belirten Aydemir, bunun da bu sezon palamudun ne kadar bol olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Aydemir, avlanan palamudun oldukça büyük olduğuna da işaret ederek, tüketicilerin bundan dolayı memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Kentte 10 yıldır balıkçılık yapan İsmail Yağız ise geçen hafta palamudun tanesini 3 ile 5 lira arasında satışa sunduklarını belirterek, "Bugün palamudun tanesi 2 liraya kadar düştü. Fiyat düşük olunca vatandaşlarımız da bol miktarda palamut alıyor. Daha önce 2-3 palamut alan şimdi 5-6 tane birden alıyor." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir