Orka Group, Uzak Doğu'da mağaza açacak

Şirket, kendi konsept mağazalarını açmak için Malezyalı IT şirketi Far Eastern Collections'la anlaşma imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Orka Group, 5 Uzak Doğu ülkesinde kendi konsept mağazalarını açmak için Malezyalı IT şirketi Far Eastern Collections ile anlaşma imzaladı.

Orka'dan yapılan yazılı açıklamada, Far Eastern Collections ile yapılan anlaşmayla, Malezya, Hong Kong, Endonezya, Singapur ve Çin'de Orka Group'un konsept mağazalarının açılacağı, Damat, Tween, ADV markalarıyla Uzak Doğu pazarında yer alacak Orka'nın hedefinin partneriyle birlikte 2008 yılında 2 mağaza, 2009'da ise 6 mağaza olmak üzere toplam 8 konsept mağaza açmak olduğu belirtildi. Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, açılacak 8 mağazanın 2'sinin Kuala Lumpur'da, diğerlerinin ise Singapur, Hong Kong, Şangay, Jakarta ve farklı lokasyonlarda olacağını bildirdi. Uzak Doğu'nun en önemli başkentlerinde kendi konsept mağazalarıyla yer almanın çok önemli bir başlangıç olduğunu ifade eden Orakçıoğlu, şunları kaydetti:

"Hedefimiz Uzak Doğu'da en etkin Türk markası olmak. Bu konuda çok önemli bir adım attık. Bunu da 2 yıl içerisinde gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Sadece Avrupa, Körfez ülkeleri, Balkan ülkeleri ve Rusya'da değil, artık Uzak Doğu pazarında da son derece etkin bir marka olma adına önemli adımlar gerçekleştirmeye başlıyoruz. Hem Uzak Doğu'da konsept mağazalarımızla önemli noktalarda olurken, hem de Japonya ve Güney Kore'de de dünyaca ünlü markaları satan Department Store'lerin içerisinde markalarımızı görmek artık bizim için sürpriz değil."

Hedef Uzak Doğu'ya minimum 2 milyon dolarlık ihracat

Anlaşma dahilinde Uzak Doğulu ortaklarının ortaya koyduğu bir business plan olduğuna dikkat çeken Orakçıoğlu, bu planı gerçekleştirmek konusunda 2009 yılını çok önemli bir yıl olarak gördüklerini belirtti. Orakçıoğlu, Uzak Doğu pazarının yeni markalara açık olan ve kabullenebilen bir pazar olmadığını, ancak güçlü partnerleriyle kısa sürede Damat Tween ADV'nin konsept mağazalarıyla bu pazara yayılmasının kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti. Hedeflerinin 2009 yılında Uzak Doğu'ya minimum 2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmek olduğunu bildiren Orakçıoğlu, önümüzdeki 5 yıl içerisinde ise 10 milyon dolarlık bir ihracat yapmayı planladıklarını kaydetti.