“Orta gelir girdabından çıkış girişimcilikle mümkün”

Işık Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi Direktörü Prof. Ali Beba “Kalkınmanın en önemli girdisinin ve orta gelir girdabından çıkışın ancak inovasyon ve girişimcilik ile mümkün olabileceği kamu ve özel sektör tarafından anlaşıldı” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI 

İSTANBUL - Girişimcilik konusunda Işık Üniversitesi’nde yürüttüğü çalışmalarla girişimci gençler yetiştirilmesine destek olan Işık Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi Direktörü Prof. Ali Beba kalkınmanın en önemli girdisinin ve halen içinde bulunduğumuz orta gelir girdabından çıkışın ancak inovasyon ve girişimcilik ile mümkün olabileceğinin kamu ve özel sektör tarafından anlaşıldığını belirtti. Kamuda ve özel sektörde İnovasyon ve Girişimcilik konusunun öneminin netleştiğini söyleyen Beba, bu sahada akademik faaliyetlerin çoğaldığını kaydetti. Hemen her üniversitede inovasyon ve girişimcilik konularında derslerin verildiğini ve bilimsel aktiviteler düzenlendiğini söyleyen Beba, inovasyon ve girişimcilik basamağının yükselmesi için her kesimde yükselen talepleri fark ettiğini ifade etti.

“Yakın zamanlardaki çabalar artmak zorunda”

Girişimcilikte başarısızlık oranının yüksek olduğunu belirten Beba, “Girişimciliğin en yüksek mertebelerde olduğu ülkelerde bile kurulan islerin ilk 3 sene sonrasında yüzde 85 kadarı başarısız olabilir. Başarılı olanlar da yarattıkları istihdam ve ciro ile bu başarısızlıkları fazlası ile kapatırlar. Bizim değer sistemimizde başarısızlığa prim verilmez. Tam tersine ceza verilir. Oysa girişimciliğin tepe yaptığı ülkelerde girişimciliğin başarısızlık ile noktalanması ‘öğrenilecek ve tekrar edilmeyecek tecrübe’ olarak değerlendiriyor” diye konuştu.

yazar_yazi.png