OSB'lere kredide teminat kolaylığı

Islah OSB'lerden dönüşen OSB'ler ve bu OSB’lerle ortak altyapı bütünlüğü sağlamak isteyen OSB’ler, teminat olarak taahhütname de verebilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Islah OSB'lerden dönüşen OSB'ler ve bu OSB'lerle ortak altyapı bütünlüğü sağlamak isteyen OSB'lerin yönetim kurullarının imzasını taşıyan taahütname, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca kullandırılan kredilerde banka teminatı olarak kabul edilebilecek.  

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  

Islah OSB'lerden dönüşen OSB'ler ve bu OSB'lerle ortak altyapı bütünlüğü sağlamak isteyen OSB'ler, kredi teminatı için ilgili bankaya kredinin güvencesini oluşturacak arsa ve arazilerin dökümünü birdirmeseler de yönetim kurulu üyelerinin imzasını taşıyan taahütname teminat için yeterli görülecek.  

Henüz mülkiyetinde arsa bulunmayan OSB'ler için, OSB'yi oluşturan kurum ve kuruluşlara ait gayrimenkuller üzerine ipotek tesisi veya bankalardaki nakitleri üzerine bloke konulmaması halinde de tahhütname teminat olarak kabul edilebilecek.  

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun ilgili maddesine göre alınacak müteşebbis heyet veya genel kurul kararına dayanılarak OSB tarafından katılımcılardan tahsis edilen altyapı katılım bedelleriyle kredilerin geri ödenmesi sağlanacak. Alınan kararlar ile verilen taahhütname Bakanlık ve Maliye Bakanlığının izni olmadan değiştirilemeyecek.