”Osmaniye OSB konusunu değerlendireceğiz”

Bakan Eroğlu, OSB'ye izini verilmeyen Hazine'ye ait 3 bin 900 dönümlük alanın tahsisi konusunu değerlendireceklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

OSMANİYE - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yanındaki, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) altından kaynak suyu geçtiği gerekçesiyle onay vermediği Hazine'ye ait 3 bin 900 dönümlük alanın tahsisi konusunu değerlendireceklerini belirtti. 

Veysel Eroğlu, Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılmak üzere geldiği Osmaniye'de, OSB'yi gezerek, vali Zübeyir Kemelek'ten bilgi aldı. 

OSB'nin yanında Hazine'ye ait 3 bin 900 dönümlük alanın tahsisine DSİ tarafından onay verilmediğini ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti: 

"Söz konusu alanın altından, saniyede 5 metreküp yeraltı kaynak suyu akıyor. Aslında bu suyun aktığı daha önce de belliydi. Ancak oraya OSB kurulmasına izin verilmesinin nedeni bütün yapının ve atık su arıtma tesislerinin tamamlanacağının taahhüt edilmesiydi. Bu taahhüt henüz gerçekleştirilemedi. Tesislerin ve altyapının yapımı için çalışma yürütülüyor. İl koordinasyon kurulu toplantısında bu konuyu değerlendireceğiz." 

Eroğlu, daha sonra Osmaniye Valiliği'ne giderek vali Kemelek'ten brifing aldı. Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, kentin gelişmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ve Osmaniye'ye özel önem verdiklerini bildirdi. 

Osmaniye'yi, yayla turizmi, tarım ve sanayi kenti olarak geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti: 

"Son 5 yılda Osmaniye'ye Sağlık Bakanlığı 11, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı 49, Ulaştırma Bakanlığı 10, Milli Eğitim Bakanlığı 20, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 18, Kültür ve Turizm Bakanlığı da 10 milyon YTL'lik çalışma ve yatırım gerçekleştirdi. TOKİ ise 1240 konut yaptı. 150 yataklı Kadirli Devlet Hastanesi  inşa halinde. Bu rakamlar ve çalışmalar, Osmaniye'ye verdiğimiz önemi gösteriyor." 

Eroğlu, DSİ'nin sulama konusunda da önemli çalışmalar yaptığını vurgulayarak, "2005 yılında açılan Cevdetiye sulama pompasıyla 8 bin 496 hektar, bir süre önce açılan Savrun sulama ve drenaj tesisleriyle de 7 bin 544 hektar alan sulanmaya başlandı. Ayrıca 11 bin 250 hektar alanı 2012 yılına kadar ağaçlandıracağız" diye konuştu. 

Eroğlu, basın mensuplarının "Zorkun Yaylası'ndaki kadastro çalışmalarıyla" ilgili sorusu üzerine, "Ormanlar hepimizin malı. Her vatandaşın ayda yılda bir gittiği binalar yapılması yerine toplu konaklamalar yapılabilecek tesislerden yanayız. Böyle tesislerin de yapılması için hazırlık içindeyiz. Tabii bunları yaparken amacımız ormanı kesmek değil. Koruma dengesini gözeteceğiz" dedi. 

"Kastabala Antik Kenti yakınına kurulacak çimento fabrikasıyla" ilgili soru üzerine de Eroğlu, "Konu mahkemeye intikal etmiştir. Herkes mahkeme kararına uyacak" diye konuştu. 

Daha sonra vali Kemelek, ziyareti nedeniyle Eroğlu'na bir Karatepe kilimi hediye etti. Eroğlu da Kemelek'e işlemeli tabak ile "Türkiye'nin Doğal Güzellikleri" kitabını verdi. 

Daha sonra Eroğlu ve beraberindekiler, basına kapalı yapılan il koordinasyon kurulu toplantısına katıldı.