Otokar, yeni kamyonu "Atlas"ı tanıttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Otokar, hafif kamyon segmentindeki aracı Atlas'ı tanıttı.

Otokar'dan yapılan yazılı açıklamada, kuruluşunun 50. yılını kutlayan şirketin hafif kamyon segmentinde de üretime başlayacağı belirtildi.

Koç Topluluğu şirketi Otokar'ın ana ürün gamlarının yanında ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla yeni hafif kamyonu Atlas'ı tanıttığı kaydedilen açıklamada, ticari araç alanında 5,8 metreden, 12 metrelik otobüslere, treyler ve semi-treylerlere kadar geniş bir ürün yelpazesi ile faaliyet gösteren şirketin hafif kamyon segmentine de adım attığı bildirildi.

2012 yılında cirosunda yüzde 13'lük büyüme ile 1 milyar lira hedefini aşan Otokar'ın, Atlas ile ticari araç alanında büyümeyi hedeflediğine işaret edilen açıklamada, 8,5 ton azami yüklü ağırlığı ve 5,5 ton istiap haddi ile aracın uygun ilk yatırım maliyeti, ekonomik yakıt tüketimi, düşük yedek parça ve bakım giderleri ile pazarda hareket yaratmayı amaçladığı kaydedildi.

809a5f6aa1ef12d56a2cdd3cdc2754c5.jpg

Açıklama, şöyle devam etti:

"Kısa ve uzun olmak üzere iki farklı versiyon ile satışa sunulan Otokar Atlas, segmentinin en yüksek yük taşıma kapasitesine sahip. Cummins Commonrail Turbo Intercooler Dizel Euro 5 motora sahip Otokar Atlas, 4 silindir, 3.760 cc motor hacmi, 156 BG motor gücü ve 500Nm/1200-1900 devir/dakika tork ile alanında en güçlü motor ve tork değerine sahip. 6 ileri, 1 geri şanzımana sahip araç, ABS fren sistemi, yardımcı fren ve havalı park freni ile de üst düzey bir güvenlik sunuyor."

Genel Müdür Görgüç
Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar Atlas ile kamyon deneyimlerini dünyanın en çok satış yapan ticari araç üreticisi Foton ile birleştireceklerini belirtti.

Aracın adını mitolojide gök kubbeyi omuzlarında taşıyan güçlü kahraman Atlas'tan aldığına dikkati çeken Görgüç, şunları bildirdi::

"Otokar Atlas ile 1960'lardan gelen kamyon deneyimimizi, dünyanın en çok satış yapan ticari araç üreticisi Foton ile birleştiriyoruz. Türkiye şartlarına, koşullarına ve hafif kamyon segmentindeki müşteri beklentilerine uygun olarak Otokar tarafından geliştirilen Atlas, uygun yatırım maliyeti, düşük işletme giderleriyle yüksek taşıma kapasitesi ve performansı sunuyor. Otokar Atlas sağlam, dayanıklı şasi yapısı ve makas sistemiyle kullanıcılara yüksek istihap sağlıyor. Sınıfının tek tam kuru havalı fren sistemine sahip aracı Atlas, emniyetli fren mesafesiyle sürücülere güven veriyor. Uygun yatırım maliyeti, çevreci Euro 5 Cummins motor teknolojisi, SCR teknolojisi, ideal 6 ileri şanzıman teknolojisi, uygun bakım ve yedek parça giderleri ile Otokar Atlas, kullanıcılarına her daim kazanç vaat ediyor. 

Hafif kamyon segmentinin en performanslı aracı Otokar Atlas, yüksek yol tutuş ve güvenli sürüş imkanı sağlaması, kliması, geniş, ferah ve kullanışlı kabini, şık iç tasarımı ve sürücülerin uzun yollarda konforlu şekilde dinlenmelerini sağlayan yatak sistemiyle de farklılık yaratıyor."