Otokar zırhlı araçlarını Londra'da sergileyecek

Londra'da bugün başlayacak DSEI Uluslararası Savunma Sistemleri ve Ekipmanları Fuarında Kaya ve Cobra araçları sergilenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - OTOKAR Genel Müdürü Serdar Görgüç, ürettikleri araçların dünyanın çeşitli yerlerinde başarıyla görev yapmasının kendilerini gururlandırdığını kaydetti.

Otokar'ın, İngiltere'nin başkenti Londra'da bugün başlayacak DSEI Uluslararası Savunma Sistemleri ve Ekipmanları Fuarında Kaya ve Cobra araçlarını sergileyeceği bildirildi.

Otokar'dan yapılan açıklamada, DSEi 2009 Fuarı'na 40 farklı ülkeden bin 350 şirketin katılacağı, bu yıl yaklaşık 26 bin kişinin fuarı ziyaret etmesinin beklendiği kaydedildi.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, yaptığı değerlendirmede, Otokar'ın askeri araç alanında "bir dünya markası haline geldiğini" belirterek, Otokar'ın ürettiği 25 binden fazla askeri aracın Türk ordusunda ve dünyada farklı coğrafyalarda görev yaptığını bildirdi.

Görgüç, Otokar'ın, Orta Doğu, Körfez ülkeleri, Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarına dağılan 15'ten fazla ülkeye ihracat yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ürettiğimiz araçlar dünyanın çeşitli yerlerinde başarıyla görev yapıyor. Bu da bize gurur veriyor. DSEi 2009 Fuarı'nda ise son yıllarda önemi giderek artan, mayınlı alanlarda askeri personele yönelik tehditlere karşı mayına karşı korumalı zırhlı aracımız Kaya'yı sergiliyoruz. Büyük ilgi gören Kaya, Avrupalı uzmanların beğenisini kazanacaktır. Kaya ile hedefimiz ihracat pazarlarına açılmak. Kaya'nın çok kısa bir sürede benimsenerek dünyada savunma alanında maliyet etkin ve uygun bir çözüm olacağına inanıyorum."

Cobra'nın Türkiye ve uluslararası alanda önemli bir satış başarısı yakaladığını belirten Görgüç, "Cobra'nın farklı tehdit, görev ve ihtiyaçlara uygun birçok versiyonu var. Cobra, kullanıcılardan gelen ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli geliştiriliyor, Cobra ailesine her yıl yeni konfigurasyonlar ekleniyor. Araç, eşsiz arazi kabiliyeti ve üstün koruma sağlaması özellikleri ile de dikkat çekiyor. Cobra gerek yurt içinde gerekse yurt dışında silahlı kuvvetlerin birçok ihtiyacına ideal çözüm olduğunu kanıtlamıştır" ifadesini kullandı.

Fuar, 11 Eylüle kadar açık kalacak.