Otokoç ve Birmot'a, ISO 14001 ile OHSAS 18001 belgeleri

Belge teslim töreni, 4 Şubat 2009 tarihinde, "Bureau Veritas" temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Otomotiv perakendeciliği sektöründe faaliyet gösteren Otokoç ve Birmot'un, "ISO 14001" ve "OHSAS 18001" belgelerini aldı.

Otokoç'tan yapılan açıklamada, Otokoç ve Birmot'un satış, satış sonrası ve toptan yedek parça satış hizmetlerini kapsayan her noktada, insana ve çevreye değer verdiğini belgelediği belirtildi.

Otokoç ve Birmot'un çevresel faktörleri kontrol altına alarak, doğal kaynak kullanımını azalttığı ve çevreye verdiği zararı minimum düzeye indirdiği için "ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesini", çalışan ve ziyaretçilerini kaza ve diğer etkilerden koruduğu ve daha güvenli bir çalışma ortamı sağladığı için ise "OHSAS 18001 İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Belgesini" almaya hak kazandığı dile getirilen açıklamada, belge teslim töreninin, 4 Şubat 2009 tarihinde, "Bureau Veritas" temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştiği ifade edildi.

İş sağlığı ve çevre ile ilgili konuları tüm iş birimlerinde temel çalışma prensibi haline getirdikleri belirtilen Otokoç ve Birmot çalışanlarının, otomobilden damlayan bir damla yağın çevreye ne kadar zarar verdiğinin bilinciyle atıklarını tanımlayıp sınıfladıkları, hepsinin uygun biçimde, doğaya zarar vermeden ortadan kaldırılmasını sağladıkları ve 2008 yılı sonunda "Bureau Veritas" tarafından merkez ve şubelerde gerçekleştirilen iki aşamalı belgelendirme denetimini başarıyla geçtikleri ifade edildi.

Açıklamada, belge teslim törenindeki konuşmasına da yer verilen Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Cenk Çimen'in şunları söylediği kaydedildi:

"Sektörümüzde bir ilki gerçekleştirerek servislerde iş sağlığı, iş ve çevre güvenliği sisteminin kurulmasına, zorunlu olmadığımız halde başlamaya karar verdik. Bu süreç bizim için aynı zamanda yeni bir başlangıç.

Uygulamalarımızla sektörde öncü olmayı hedefliyoruz. Çalışanlarımızın memnuniyetine, sağlığının korunmasına ve faaliyetlerimiz sırasında çevreye zarar vermemeye büyük gayret gösteriyoruz. Belgelendirme denetimi sonucunda da çalışmalarımızın ödülünü aldık. Otomotiv perakendeciliği alanında ISO 14001-OHSAS 18001 belgesini alan ilk şirket olma mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz."