”OVP ile özel sektör önümüzdeki dönemi daha net görecek”

Sabancı Holding CEO'su Dördüncü, programın belirsizliğin bir ölçüde ortadan kalkması yönündeki beklentilerine olumlu katkıyı sağlayacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü, orta vadeli ekonomik programa ilişkin, Hükümetin yaptığı bu çalışmanın, özel sektörün önümüzdeki dönemi daha net görerek ekonominin canlanmasının yolunu açacak adımlarını daha güvenle atmasına önemli katkıda bulunacağını belirtti.

Dördüncü, yaptığı yazılı açıklamada, orta vadeli ekonomik programın, içinden geçilen zorlu dönemde Türkiye ekonomi çevrelerinin, belirsizliğin bir ölçüde ortadan kalkması yönündeki beklentilerine olumlu katkıyı sağlayacağını düşündüklerini ifade etti.

Programda, ekonominin önündeki yapısal ve kamu dengesinde karşılaşılan sorunlar ile ilgili tespitlerin doğru şekilde yapılmış olduğunu ve çözüm önerilerinin de doğru biçimde ortaya koyulduğunu gördüklerini belirten Dördüncü, şunları kaydetti:

''Ayrıca program, ulaşılabilir ve gerçekçi makro hedeflerin belirlendiği, özel sektörün önünü tıkamamaya özen gösterilen, belirsizlikleri azaltan bir yol haritası olmuştur. Hükümetin yaptığı bu çalışma, özel sektörün önümüzdeki dönemi daha net görerek ekonomimizin canlanmasının yolunu açacak adımlarını daha güvenle atmasına önemli katkıda bulunacaktır. Programın işvereni cesaretlendirecek politikalar ortaya koymasının, istihdam sorununun çözümü konusunda da olumlu etki yapacağına inanıyoruz. Bu programın, mali gücüne ve güvenilirliğine olumlu katkı sağlayacağı düşüncesiyle, IMF ile yapılacak bir anlaşma çerçevesinde yürütülmesinin, başarısını daha da artıracağı kanaatindeyiz.''