Özdilek, İstanbul için 200 milyon dolar harcayacak

Özdilekpark Antalya AVM, cuma günü kurdele kesiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANTALYA - Özdilek Alışveriş Merkezleri (AVM) Genel Müdürü Şadi Aşıroğlu, Özdilek Grubunun İstanbul'da 200 milyon dolardan daha fazla yatırım yapacağını bildirdi.

Özdilek AVM Genel Müdürü Şadi Aşıroğlu, düzenlediği basın toplantısında, 14 Ağustos Cuma günü açılacak Özdilekpark Antalya AVM hakkında bilgi verdi. Antalya'nın Kepez ilçesinde 102 bin metrekare alanda kurulu Özdilekpark Antalya AVM'de hipermarket, ünlü markaların mağazaları, yapı market, teknoloji market, restoranlar, bowling salonu, sinema salonları ile çocuk eğlence merkezi bulunacağını belirten Aşıroğlu, "Özdilekpark Antalya AVM, Antalya'nın en büyük alış veriş merkezi olacak" dedi.

Özdilekpark Antalya AVM'yi yılda 10 milyon yerli ve yabancı müşterinin ziyaret etmesini hedeflediklerini anlatan Aşıroğlu, Özdilek Grubu hakkında da bilgi verdi. Özdilek Grubu'nun 38 yıl önce iki adet dokuma tezgahı ile başladığı havlu üretiminde bugün ülke ekonomisine önemli katkılar yarattığını ifade eden Aşıroğlu, şöyle konuştu:

"Özdilek, 38 yıl önce yıllık 10 ton havlu üretiminden bugün 10 bin ton üretim kapasitesine ulaştı. Günlük 40 ton pamuk ipliği üretim kapasitesi ve alışveriş merkezleri ile Türk tekstil ve perakende sektörlerinde hizmetine devam etmektedir. Üretim kapasitesi ve kalitesiyle havlu bornoz ve ev tekstili tesisleri ile sektöründe Türkiye'de öncü, dünyada ilk 10 firma arasında yer almaktadır. Özdilek, bugün 6 AVM ve 5 hipermarket, 15 ev tekstil mağazası ile 97 bin metrekare satış alanında hizmet vermektedir. 2003 yılında İzmir'de beş yıldızlı, 219 odalı Crowne Plaza Oteli ile turizm sektörüne giren Özdilek, bugün toplam 5 bin çalışanı ile Türkiye'nin marka değeri en yüksek şirketleri içinde ilk 100 firma arasında yer almaktadır."

"İstanbul, Antalya AVM'nin üç, dört katı olacak"

Küresel krize rağmen Özdilek grubunun yatırımlarına devam ettiğini söyleyen Aşıroğlu, şunları kaydetti:

"Küresel kriz nedeniyle Özdilekpark Antalya AVM'de iş yeri kiralamalarında bir sorun yaşamadık. Özdilek grubu krizlere alışık. Çünkü 2 veya 2,5 yılda bir yatırım yapıyor. 2001 krizinde İzmir ve İnegöl'de, 2003'de otel, geçen yıl ise Yalova, Bursa AVM'leri açtık. Küresel krizden, perakende sektöründe tüketici ne kadar etkilendiyse Özdilek grubu da aynı oranda etkilendi. Özdilek grubu, gelecek yıl Eskişehir, Kütahya ve İstanbul'da (Levent) yeni yatırımlar yapacak. İstanbul'daki yatırım ise sadece Özdilekpark Antalya AVM'nin üç-dört katı olacak. Özdilek grubu İstanbul'da 200 milyon dolardan daha fazla yatırım yapacak."