Özgür düşünce olmazsa girişimci de çıkmaz

Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası Direktörü İhsan Elgin, "Özgür düşünce olmazsa girişimci de çıkmaz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAMZE ŞENER

İSTANBUL - Son zamanda gündemden düşmeyen hukuk tartışmalarının, girişimciliği olumsuz etkileyeceğini belirten Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası Direktörü İhsan Elgin, bu durumun, yatırımcıları tedirgin edebileceğini söyledi. "Herhangi bir nedenle hukuki sistem tartışılıyorsa, yabancı yatırımcı korkar"diyen Elgin, "Özgür düşünmenin tartışıldığı bir ortamda, girişimci çıkarmanın motive edilmesi zor" diye konuştu.

Girişimciliği, özgür düşüncenin ürünü olarak tanımlayan Elgin, "Belirsizlik ortamı biterse, global olacağı düşünülen yatırımlar ucuzlayacağı için yatırımlar artar" dedi.

Geçtiğimiz yıl aralık ayında Yunanistan programını açtıkları bilgisini veren Elgin, "Oradan ilk programla 3 girişim getirdik. Oradaki en yetenekli girişimcileri yatırımcıların yatırım yapması için getiriyoruz" diye konuştu. Elgin, "Neden Türk girişimciler varken Yunanistan'dan girişimcileri getiriyoruz?" sorusuna ise "Yatırımın merkezi Türkiye olmalı. İran'dakileri de buraya getirin diyorlar. Bölgenin merkezi olmak Türkiye'ye yarayacak" dedi.

Gaziantep ve Kayseri'de açmayı planladıkları Girişim Fabrikası ile hem şehrin hem de bölgenin girişimcilerine destek vereceklerini kaydeden Elgin, en büyük destekçilerinin ise bölgedeki işadamlarının olduğunu söyledi.

Özyeğin Üniversitesi, üç yılda yaklaşık 24 projeye destek verdi, 16 tanesi şirketleşti. Üç yılda 4.9 milyon TL para toplandı.

Facebook bizde olmaz

Türkiye'den Facebook gibi bir şirketin çıkacağına inanmayan Elgin, bunun çok da gerekli olmadığı görüşünde. Elgin, "İyi kazanan, istihdam yaratan, dünyada yıldız değil de ikinci, üçüncü sınıf şirketler yaratmaya çalışalım. Gerisi gelir" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir