Özlü: Üretimdeki artış büyümeyi beklentilerin üzerine taşıyabilir

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, ihracat ve iç talepteki artışın sanayi üretimine yansıdığını, bunun yıl sonu büyümesini beklentilerin üzerine taşıyabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, öncü verilerin yıl sonunda büyümeyi beklentilerin bir miktar üzerine taşıyabileceğini söyledi.

Özlü sanayi üretimi verilerinin ardından yaptığı yaptığı yazılı açıklamada, verinin eylül ayında beklentilerin üzerinde bir artış sergilediğine dikkat çekerek, "Elde edilen veriler ülke büyümesinin yıl sonunda beklentilerin dahi bir miktar üzerinde olacağına işaret etmektedir. Özellikle dış talepteki toparlanma sanayi ürünleri ihracatını artırmış ve bu veriler sanayi üretimi rakamlarına yansımıştır" dedi.

Özlü açıklamasında, "İç tüketimi artırmak üzere aldığımız tedbirler ve piyasaya güvenin yükselmesi iç talebin artmasına yardımcı olmuş ve çarkların daha hızlı dönmesini sağlamıştır. İç talep artık düzene girmiştir. Geçtiğimiz dönemlerde ertelenen tüketim ve yatırım harcamalarının da devreye girmesiyle iç talep ve sanayi üretimi yüksek kalmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Sanayi üretimindeki artış sürpriz yaptı!Sanayi üretimindeki artış sürpriz yaptı!