Partiler belediye başkanlığı için işadamı peşinde

Kriz nedeniyle iş dünyasının bu seçimlere ilgisinin genel seçimler kadar yoğun olmadığı konuşuluyor, seçimler için aday olan işadamı sayısı şu anda 5

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Dilek GÜNGÖR

İSTANBUL - Yerel seçime hazırlanan siyasi partiler, iş dünyasının önde gelen isimlerinin peşine düştü. Ancak kriz nedeniyle iş dünyasının bu seçimlere ilgisinin genel seçimler kadar yoğun olmadığı konuşuluyor. Seçimler için aday olan işadamı sayısı şu anda 5. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP'nin Kadir Topbaş’la devam etmesi beklense de sürpriz yapılabileceği konuşuluyor. CHP'de ise İstanbul için işadamı Cengiz Solakoğlu ve milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi geçiyor.

MHP’nin ise İstanbul için ünlü reklamcı Alinur Velidedeoğlu’nu aday göstereceği söyleniyor. Beşiktaş'ta ise iş dünyasından tanıdık isimler var. Serdar Bilgili'nin adı AKP'den Beşiktaş adayı olarak anılırken, MHP'nin Beşiktaş için işkadını Cennet Teker Süzer'i aday göstermesi bekleniyor. CHP'nin Bakırköy adayının Sanica'nın patronu Ali Fatinoğlu olacağı konuşuluyor. Evyap Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Kılıç ise Kartal için AKP'nin aday adayı oldu.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde