Penguen Gıda yeni ürününü piyasaya sürdü

Şirket, Bursa'daki tesislerinde kavrulmuş ıspanak konservesi üretecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BURSA - Penguen Gıdanın Bursa'daki tesislerinde ürettiği kavrulmuş ıspanak konservesini 520 gramlık cam kavanozlarda piyasaya sürdüğü bildirildi.

Penguen Gıda Sanayi AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, Türk mutfağının vazgeçilmezi olan ıspanağın, özellikle ayıklanması ve yıkanmasının ev hanımları için problemli olan bir sebze olduğu belirtildi. Konserve ıspanağın yemeye hazır şekilde üretildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"En taze ve kaliteli ıspanakların toplanması, özenle ayıklanması, tertemiz yıkanması, soğanla zeytinyağında pişirilmesiyle üretilen Penguen ıspanak konservesi, yemeğe hazır halde sağlıklı 520 gramlık cam kavanozlarda piyasaya sunuluyor. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan ıspanak, bundan böyle konserve olarak her mevsim tüketicilerimizin elinin altında olacak."

Ispanak konservesinin, yumurtalı, yoğurtlu ve kıymalı şekilde hazırlanabileceği, böreklerde ya da garnitür olarak kullanılabileceği belirtilen açıklamada, "Kalp dostu olduğu bilinen 'sızma zeytinyağı' ile üretilen Penguen ıspanak konservesi, vitamin A, vitamin C, demir ve kalsiyum içermektedir" denildi.