Petrol 59 bandını yukarı doğru zorlayabilir

Rest Danışmanlık, emtia piyasasındaki gelişmeleri, Dünya Online için yorumluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

 

Petrolde 48 Dolar seviyesinden başlayan yükseliş hareketi 59 Dolar’a kadar sürmüştü. Bu seviyeden itibaren 60 direncinin yarattığı baskıyla birlikte kar realizasyonları gelmişti. Ama borsalara yansıyan iyimserlik 56 seviyesinin altına inilmemesinin sağlarken 59-56 seviyeleri arasında bir haftalık band içi hareketler izledik.

Geride bıraktığımız hafta yaşanan yükselişlerin ardından realizasyonlar geldi. Euro/Usd’nin 1,3722 seviyesine kadar çıkması ardından satışlar 1,3400 seviyesine kadar gelmişti. Bu hafta içi yukarı doğru tepki başlarsa Borsalar da da aynı hareketler görülür. Ekonomik verilerden destekleyici sonuçlar gelirse petrol fiyatları da 59 bandını yukarı doğru zorlayabilir. 60 seviyesi aşılabilirse 65 seviyesine doğru bir hareket izleriz. Ama önümüzdeki günlerde 60 Dolar seviyesi aşılmakta zorlanırsa yükseliş isteği momentumun zayıflamasıyla darbe alır ve satışlarla karşılaşabiliriz.

Fiyatlar 55 Dolar seviyesinin altına inerse 50-52 seviyelerine kadar bir çekilme beklenebilir. Eğer ekonomik gelişmelerde çok olumsuz haberler ortaya çıkmazsa yaz mevsiminin gelmesi ve otomobil kullanımının artacak olması nedeni ile Petrole talep aratacağında fiyatları fazla geri çekilmeyecektir. Petrol işlemi yapan yatırımcılara Euro/Usd hareketlerini izlemesini tavsiye ederiz. Fiyat grafiklerini üst üste koyduğumuz zaman neredeyse aynı hareket ettiğini göreceksiniz.