Petrol-İş üyesi 21 kişi, işten çıkarıldı

Sendika: Ekonomik krizin 'tehdit aracı' olarak kullanması kabul edilemez

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası'ndan (Petrol-İş), yapılan açıklamada 21 üyelerinin işten çıkarıldığı duyuruldu.

Açıklamada, bir boya firmasının Dilovası ve Çiğli'deki fabrikalarında çalışan işçilerden 21'inin işten çıkarıldığı, gerekçe olarak da küresel krizin gösterildiği ifade edildi.

İşine son verilen işçiler arasında sendikanın iş yeri temsilcilerinin de bulunduğunun belirtildiği açıklamada, işverene işten çıkarmak yerine "yıllık izne çıkmayan sendika üyelerinin yıllık izne çıkarılması", 'vardiyaların daraltılması' ve 'gerekirse ücretsiz izne çıkış' önerilerinde bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, "İşverene, bu tedbirlerin yanında diğer tasarruf tedbirlerinin de alınabileceğini, ancak işten çıkarmanın bir çözüm olamayacağı teklifini götürmemize rağmen, işverenin ilk tedbir olarak üyelerimizi kapı önüne koyması ekonomik kriz ile açıklanamaz. İşverenlerin başka hiçbir tedbir almadan, ekonomik kriz bahane ederek işçileri sokağa atması, ekonomik krizi sendikalı işçiye karşı tehdit aracı olarak kullanması kabul edilemez" denildi.