Philips, 'yeşil ürün' payını yüzde 25'e çıkardı

Şirket, Ecovision4 programı kapsamında satış oranını 2012 yılına kadar yüzde 30'a çıkarmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Philips'in, geçen yıl "yeşil ürün" satışlarından elde ettiği gelirin toplam satış içindeki payını yüzde 20'den yüzde 25'e çıkardığı bildirildi.

Philips'ten yapılan yazılı açıklamada, şirketin, ürün ve faaliyetlerinin enerji verimliliğini artırmaya yönelik oluşturduğu sürdürülebilirlik programı EcoVision4'e tüm hızıyla devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, 2007 yılına göre yüzde 72 artışla piyasaya 91 yeni "yeşil ürün" sunan Philips'in, geçen yıl "yeşil ürün" satışlarından elde ettiği gelirin toplam satış içindeki payını yüzde 20'den yüzde 25'e çıkardığı, Ecovision4 programı kapsamında bu oranı 2012 yılına kadar yüzde 30'a çıkarmayı hedeflediği kaydedildi.

Philips Yönetim Kurulu Üyesi, Sürdürülebilirlik Kurulu Başkanı ve Aydınlatma Üst Yöneticisi (CEO) Rudy Provoost, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Global bir sağlık ve iyi yaşam şirketi olarak, bir kez daha sürdürülebilirliğin şirketimiz için değer yaratan, insanların hayatını iyileştirerek daha iyi bir çevreye katkıda bulunan bir iş olanağı olduğunu ortaya koymuş bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

Provoost, sürdürülebilirliğin, yenilik ve büyüme açısından güçlü bir platform olduğunu belirterek, gezegenin ve insanların, sağlık ve yaşamlarını iyileştirmek amacıyla sürekli yatırım yapmaya, gelecek fırsatları araştırmaya büyük önem verdiklerini kaydetti.