Piyasalar toparlandı, endeks artıda kapandı

İkinci seansta 47.295 puana kadar yükselen endekste uzun bir tatil öncesi oluşan temkinli hava ile yükselme hareketi sınırlı kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Yeni günde yaşanan olumlu gelişmelere rağmen yurtdışından etkilenerek satıcılı açılan, Moody's'in Türkiye'nin görünümünü pozitife revize etmesiyle bir miktar toparlanana endeks, ABD borsalarının da artıda açılmasıyla yükselişe geçti. İMKB haftanın son gününü 195 puan artıda 47.161 puandan kapattı. Hisse senetlerinde ortalama yüzde 0.4'lük artış yaşandı.

Yurtdışında gün boyunca yaşanan satış baskısı ABD borsalarının yukarı yönlü açılmasıyla artıya geçti. Yurtdışında gün içerisinde piyasaları etkileyecek önemli bir veri bulunmuyordu. Sabah saatlerinde ağustos ayı Almanya, ÜFE verisi yüzde artı 0.5 olarak açıklandı.

Yurtiçinde ise dün Merkez Bankası faiz oranlarını beklentiler doğrultusunda yarım puan indirdi. Sabah saatlerinde ise S&P Türkiye'nin görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a revize etti. Yaşanan olumlu gelişmelerden etkilenmeyen ve yurtdışında yaşanan olumsuz havanın etkisinde seyreden piyasa seansın sonuna doğru Moody's'in Türkiye'nin kredi notu görünümünü 'pozitif'e çevirmesiyle bir miktar toparlandı. İkinci seansta yurtdışının da etkisiyle 47.295 puana kadar yükselen endekste uzun bir tatil öncesi oluşan temkinli hava ile yükselme hareketi sınırlı kaldı. Gün sonunda gerçekleşen işlem hacmi ise 1.6 milyar TL oldu.

Öte yandan beklentiler dahilinde gelen faiz indiriminin ardından 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymetin bileşik faizi haftanın son gününde düne nazaran hafif talepli yüzde 9.12 seviyesinden kapandı. Gösterge kıymette çarşamba gününe valörlü işlemlerde yüzde 9.04 seviyesinden geçildi.

Faiz kararı öncesinde 9.1 tarihi seviyeleri test eden gösterge faiz toparlanarak dün yüzde 9.21 seviyesinden kapanmıştı.

Dün 1.4767 zirvesine yükselen euro dolar paritesi yeni günün sonunda 1.4709 seviyesinde hareketli. Serbest piyasada gün sonunda euro 2.1690 seviyesinden alıcı bulurken dolar 1.4750 seviyesinden el değiştirdi. İnterbankta valörlü işlemlerde en iyi alış/satış 1.4740/1.4775 TL seviyesinde.

****

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.