PO, 8,3 milyon ton akaryakıt satışı ile pazar lideri

Petrol Ofisi, geçen yılı motorinde %30, benzinde %25, oto-LPG'de %21,5, siyah ürünlerde %60,5, jet yakıtında ise tahmini yüzde 71,5 pazar payıyla lider kapattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MERSİN - Petrol Ofisi Tedarik Zincirleri Yönetim Direktörü Reha Talu, "Geçen yılı, toplam 8,3 milyon ton akaryakıt satışı gerçekleştirerek, motorinde yüzde 30, benzinde yüzde 25, oto-LPG'de yüzde 21,5, siyah ürünlerde yüzde 60,5, jet yakıtında ise tahmini yüzde 71,5 pazar payıyla lider kapattık" dedi.

Talu, HiltonSA otelde düzenlediği basın toplantısında, Petrol Ofisinin 3 bin 223 istasyon, 10 akaryakıt terminali, 2 LPG terminali, 35 havalimanı ikmal ünitesi, 1 madeni yağ fabrikası ile faaliyet gösterdiğini bildirdi.

Müşterilerinin önemli bir değer olduğunu vurgulayan Talu, "Müşterilerimizin hayatına sunduğumuz ürün ve hizmetlerle sunduğumuz pozitif etkiyi hem artırmak hem de çeşitlendirmek amacı ile hareket ediyoruz" diye konuştu.

Geçen yıl, tüm kategorilerde toplam 8,3 milyon ton akaryakıt satışı gerçekleştirdiklerini belirten Talu, şunları kaydetti:

"2008 yılını, motorinde yüzde 30, benzinde yüzde 25, oto-LPG'de yüzde 21,5, siyah ürünlerde yüzde 60,5, jet yakıtında tahmini yüzde 71,5 pazar payıyla lider kapattık. Madeni yağlar pazarında da yüzde 21 pazar payına ulaştık.

Yaklaşık 1 milyon metreküplük depolama kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük akaryakıt dağıtım şirketi olan Petrol Ofisi, bölgesel güç olma yönündeki çalışmalarına hızla devam ediyor. 2007 yılı sonunda Avrupa ile aynı anda Türk pazarına sunduğumuz 'dünyanın en çevreci dizeli' V/Max Eurodizel 10 ile sektördeki öncülüğün sürdürerek, geçen yıl itibariyle de 'Positive Card' ile Türkiye'nin sektördeki en yaygın müşteri sadakat programını uygulamaya koydu."

Mersin terminalinin önemi

Talu, Petrol Ofisinin Mersin terminalinin Çukurova'nın akaryakıt ihtiyacının karşılanmasındaki önemine değindi.

Mersin'in Petrol Ofisi açısından ayrı bir önem ve değer taşıdığına işaret eden Talu, "1970 yılından bu yana hizmet veren, 75 bin metrekare alanda kurulu, 110 bin metreküp depolama kapasitesine sahip Mersin terminali, Çukurova'nın akaryakıt ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılıyor" diye konuştu.

Geçen yıl yaklaşık 400 bin metreküp ithalat gerçekleştirilen terminale, günde ortalama 100 tankerin giriş yaptığını ifade eden Talu, şunları kaydetti:

"Mersin terminali, Petrol Ofisinin tedarik operasyonunda yüzde 10'a yakın bir yer tutuyor ve satışları ile 4. sırada bulunuyor. Kapasite açısından ise Mersin Petrol Ofisinin 3. en büyük terminali olma özelliğini taşıyor. Terminalde ayrıca güvenlik, çevre ve çalışan sağlığı konularına büyük önem veriliyor."

Sosyal sorumluluk projeleri

Talu, sosyal projelere önem verdiklerini vurgulayarak, bu çerçevede toplumsal gelişimi sürdürülebilir kılacak projeler geliştirdiklerini ve uzun soluklu projelerle geleceğe yatırım yaptıklarını anlattı.

Bu yönde ciddi çalışmalara yürüttüklerini belirten Talu, şöyle konuştu:

"2005 yılından itibaren Milliyet Gazetesi'nin açtığı 'Baba Beni Okula Gönder' projesine önemli katkılar sağladık. 500 civarında çocuğun eğitimine destek olduk. Ayrıca çalışanlarımız da 70 civarında öğrencinin eğitimine destek verdi.

Adana ve Batman'daki Petrol Ofisi ilköğretim okullarının bakım, onarım ve tadilatları tarafımızdan yapılıyor. Geçtiğimiz yıldan itibaren de sponsorluk yapmak için müracaatta bulunan Toplum Gönüllüleri Vakfının (TOG) sürdürdüğü çalışmalara destek veriyoruz. Bunun dışında bayiler ve çalışanlarımızın katılımı ile çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz."