Polonya'dan akrilik levha ithal talebi

Türkiye' den akrilik katı levhalar ithal etmek isteyen Polonyalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Polonya yeraltı kaynakları bakımından zengin bir ülkedir. Taşkömürü, kükürt, çinko, kurşun,linyit, kayatuzu, doğal gaz ve bakır yataklarına sahiptir. Petrol ve demir gereksinimini büyük ölçüde dış ülkelerden sağlayan Polonya, gelişkin bir sanayi ülkesidir. Demir-çelik, makine, ulaşım araçları, kimyasal maddeler, pamuklu dokuma, kağıt, metal ürünler ve elektrikli ev aygıtları üretilir. Ormanlardan elde edilen yumuşak odunlu kereste dış ülkelere ihraç edilir. Balıkçılık da ülke ekonomisine büyük katkı sağlar. Topraklarının yarıya yakını ekime elverişli olan Polonya'da patates, şekerpancarı, çavdar, buğday, arpa üretilir; domuz ve sığır yetiştirilir.

Almanya, Polonya’nın en önemli ticari ortağıdır. Almanya, Polonya ihracatının %26’sını, ithalatının ise %27’sini elinde tutmaktadır.

Türkiye, Polonya için ekonomik açıdan önemli bir ülkedir. Polonya, Türkiye için stratejik bir ortak statüsünde değildir. Ancak siyasi ve ekonomik istişareler ve dönüşümlü olarak Ankara ve Varşova’da gerçekleştirilen, Polonya–Türkiye Ekonomi Bakanları toplantıları ile Türkiye-Polonya ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesine önem verilmektedir.

Polonya’nın 2004 yılındaki AB üyeliğine kadar 23 Nisan 1974 tarihli Ticaret Anlaşması ve 4 Ekim 1999 tarihli Serbest Ticaret Anlaşması çerçevesinde şekillenen Türkiye-Polonya ticari ilişkileri, bu tarihten itibaren Gümrük Birliği esasına dayanarak yürütülmektedir.

Türkiye’den Polonya’ya ihraç ettiğimiz başlıca ürünleri ; Benzinli ve binek otomobiller, LCD ekran televizyonlar, kabuksuz fındıklar, otomatik çamaşır yıkama makineleri, minibüs, otobüs, sentetik liflerden halılar, demir-çelik radyatörler, dizel motor aksamı oluşturmaktadır.

Türkiye'den akrilik katı levhalar ithal etmek isteyen Polonyalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323634_quotation-for-acrylic-solid-surfaces-required-for-poland

Bu konularda ilginizi çekebilir