"11 milyona yakın işçinin sendikası yok"

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Türkiye'de 1 milyona yakın işçinin sendikası varsa 11 milyona yakın işçinin sendikası yoktur" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, "Türkiye'de 1 milyona yakın işçinin sendikası varsa 11 milyona yakın işçinin sendikası yoktur" dedi. Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi tarafından düzenlenen kıdem tazminatıyla ilgili eyleme katılan Beko, burada basın açıklamasında bulundu. Kıdem tazminatı konusunun sadece sendikalı işçilerin konusu olmadığına dikkati çeken Beko, şöyle konuştu: 

"Türkiye'de 1 milyona yakın işçinin sendikası varsa 11 milyona yakın işçinin sendikası yoktur. Kıdem tazminatı konusu sadece sendikalı işçileri ilgilendirmiyor. Sendikası olmayan işçilerin de kıdem tazminatlarına leş kargaları el koyacak. Uyanık olun, ayağa kalkın, direnin. Bu yasa Meclis'e gelirse başta ben DİSK Genel Başkanı olarak buradan sizlere söz veriyorum, genel grev, genel direniş yapmazsam namert olayım." 

"Biz buna izin vermeyiz"

Beko, işçiler için kıdem tazminatının önemine vurgu yaparak, "Bizim işçi arkadaşlarımızın bir hayali vardır. Bizim arkadaşlarımız emekli olduktan sonra kıdem tazminatıyla kızına ya da oğluna düğün yapar veya bir ev alır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı 10. Çalışma Kurultay'ında 'bu güzelim insanların hayaliyle oynamayın' dedik. Buradan açıkça söylüyorum. Bu yasa Meclis'e gelirse sendikalar olarak biz buna izin vermeyiz" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir