"Dış yükümlülükle ilgili garanti talebimiz yok"

Özince, bankaların dış yükümlülüklerine devlet garantisi verilmesiyle ilgili haberleri değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, bankaların dış yükümlülüklerine devlet garantisi verilmesi ile ilgili olarak, "Sektör olarak böyle bir talebimiz, değerlendirmemiz, beklentimiz yok" dedi.

Özince, reel sektör ve finans sektörünün temsilcilerinin bir araya geldiği toplantının açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özince bir gazetecinin, bugün gazetelerde yer alan bankaların dış yükümlülüklerine devlet garantisi verilmesi ile ilgili haberleri nasıl değerlendirdiğine ilişkin sorusu üzerine, böyle bir konunun gündemlerinde olmadığını belirterek, "bilgim de yok, siz yazarsanız okuyacağım" dedi.

Özince bir başka gazetecinin, "peki böyle bir garanti verilmesi durumunda ne düşünürsünüz?" şeklindeki sorusu üzerine de sektör olarak böyle bir taleplerinin değerlendirmelerinin ve beklentilerinin olmadığını bildirdi.

"Bunun gerekli olduğunu, takdir edecek sorumlu mercideki insanlara sormak lazım" diyen Özince, her konuda bir yorum yapmanın doğru olmadığı kanaatine sahip olduğunu söyledi.