"Faaliyet yoğunluğu büyümenin yansıması"

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak,"Şimdi aynı kurumun aynı gün içerisinde birden fazla faaliyet yapması, Türkiye'nin geldiği noktayı, büyümesini göstermesi açısından son derece önemli" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AFYONKARAHİSAR - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Şimdi aynı kurumun aynı gün içerisinde birden fazla faaliyet yapması, Türkiye'nin geldiği noktayı, büyümesini göstermesi açısından son derece önemli" dedi.  

Olpak, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser'i makamında ziyaret etti.  

MÜSİAD'ın çalışmaları hakkında bilgi veren Olpak, hazırlanan raporlarla ülkeye katkı sağlamaya gayret ettiklerini dile getirdi. Ülkenin ekonomi raporundan, bölgesel ve sektörel raporlara kadar pek çok alanda faaliyet içinde olduklarını anlatan Olpak, şöyle devam etti:  

"Türkiye'nin büyümesinin bir yansıması olarak faaliyet yoğunluğu var ki bugün Afyonkarahisar'dayız, yarın ise Uşak'ta olacağız. Arkadaşlarımız Adana'da inşaat sektör zirvesini düzenliyor olacaklar. Artık aynı günde faaliyet yapmayı bütün kurumlarımız öğrenmek durumunda. Eskiden futbolda görürdük, hafta içerisinde Avrupa maçlarını çok fazla yapmaya alışamazdı kulüplerimiz. Sonra ona alıştığımız gibi şimdi aynı kurumun aynı gün içerisinde birden fazla faaliyet yapması, Türkiye'nin geldiği noktayı, büyümesini göstermesi açısından son derece önemli." 

Türkiye'nin koyduğu hedeflere dikkati çeken Olpak, "Konulan hedefler, güzel hedefler. 2023, göz aç-kapat 10 yıl. İnsan ömrü için bir süre ama devletlerin ömrü açısından bakıldığında hiçbir şey değil. Bir sonraki hedefe de yönelmek gerekir diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.  

Serteser ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Afyonkarahisar ekonomisi hakkında bilgi verdi. Kentin, termal turizmde Türkiye'nin yıldızı konumunda olduğunu söyleyen Serteser, Afyonkarahisar'ın tek bir sektörde değil bir kaç sektörde ilerleyerek hızla büyüdüğünü belirtti. 

Afyonkarahisar'da inşaat ve proje çalışmaları devam eden 5 yıldızlı termal otellerin bulunduğunu anlatan Serteser, "Yakaladığımız bu ivme, her kente yansımakta. Geç kalmış bir ilerlememiz var ama bu saatten sonra hızla ilerliyoruz. Bölgesel havaalanımız açıldı, hızlı tren yakın zamanda hizmete girecek. Bu projeler bittiğinde Afyonkarahisar, adeta Ankara ve İzmir'in banliyösü durumuna gelecek" diye konuştu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir