"Fuel Oil Dönüşüm Ünitesi" için geri sayım başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
 
 
KOCAELİ - Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ), İzmit Rafinerisi B Bölgesi'nde yapımı devam eden ve 14 Kasım 2014'te bitmesi planlanan "Fuel Oil Dönüşüm Ünitesi" için geri sayım başladı.
TÜPRAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, geri sayım töreninde konuşan TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, TÜPRAŞ ailesinin projeyi belirlenen hedefler doğrultusunda başarıyla gerçekleştireceğini vurgulayarak, 2013'ün ülkeye ve TÜPRAŞ'a başarı getirmesi dileğinde bulundu.
TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut ise TÜPRAŞ tarihinde tek kalemde yapılan en büyük yatırımın tamamlanacağı tarihi, yönetimlerinin desteği ve çalışanlarına duydukları güvenle birlikte belirlediklerini belirterek, projenin, fiilen başladığı 14 Kasım 2011 tarihinden itibaren ilerlemede yüzde 48, sahada yüzde 25, mühendislik olarak da yüzde 87 seviyesinde tamamlandığını bildirdi.
Konuşmaların ardından TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut, projede görev yapan İnşaat Mühendisi Öznur Özarslan, Bank ve Yatırımlar Müdürü İdris Çınar, butonlara basarak geri sayımı başlattı.
Açıklamada, projenin inşaat ve montaj aşamasında ortalama 7 bin ve azami 10 bin işçinin çalışacağına yer verilerek, ülkenin dış ticaret dengesine yıllık 1 milyar dolara yakın olumlu katkıda bulunarak aynı oranda katma değer üretecek olan proje tamamlandığında, bölge için yeni bir istihdam alanının daha oluşturulacağı kaydedildi.