"Hepimizin hissiyatına tercüman olmuştur"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Erdoğan'a karşı sergilenen ve tasvip edilmesi mümkün olmayan, söz ve davranışları üzüntüyle karşıladıklarını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Davos'ta yaşanan gerginlikle ilgili "Sayın Başkanımız gösterdiği tavırla hepimizin hissiyatına tercüman olmuştur" dedi.

Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İsviçre'nin Davos kentinde gerçekleştirilen kapanış oturumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı sergilenen ve tasvip edilmesi mümkün olmayan, adalet ve hoşgörü sınırlarını aşan söz ve davranışları üzüntüyle karşıladıklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan'ın, kendisine karşı diplomatik nezaket kuralları dışına taşan bu uygulama karşısında gösterdiği tepkiyi haklı ve yerinde bulduklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız gösterdiği tavırla hepimizin hissiyatına tercüman olmuştur. (Haksızlık yapıp tüm insanlarla birlikte olmaktansa, adaletli davranıp tek başına kalırım) sözünü hep akılda tutalım ve bugünün bir ve beraber olma günü olduğunu unutmayalım.

Sayın Başbakanımız, gösterdiği tepki ve ortaya koyduğu kararlı duruşla sadece güçlünün haklı kabul edildiği günümüz dünyasında adaletin kuvvetli, kuvvetlinin de adil olması gerektiğini bütün dünyaya hatırlatmıştır."