"Hükümetin yaklaşımı değişmedi"

Devlet Bakanı Yazıcı, memur konfederasyonlarıyla yarın yapılacak toplantıda, Uzlaştırma Kurulunun toplu görüşmelere ilişkin kararının görüşüleceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, memur konfederasyonlarıyla yarın yapılacak toplantıda, Uzlaştırma Kurulunun toplu görüşmelere ilişkin kararının görüşüleceğini, hükümetin bu konudaki yaklaşımının değişmediğini söyledi.

Yazıcı, katıldığı bir televizyon programında gündemdeki bazı konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Yarın yapılacak toplantıda hükümetin teklifini artırma imkanı olup olmadığı sorusu üzerine Yazıcı, "Hayır yok" yanıtını verdi.

Toplu görüşmelere ilişkin süreci anlatan Yazıcı, görüşmelerde, sadece ücret konusunun değil, memurların sosyal hakları, disiplin kovuşturması, pozisyonlarına göre yaşadıkları farklı uygulamalar gibi konulara ilişkin pek çok maddenin ele alındığını söyledi.

Yazıcı, görüşülen konulardan 22 tanesinde mutabakata varıldığını ancak en önemli gündem maddesi olan mali konularda bütün bütçe imkanlarını zorlayarak, yüzde 2,5 artı 2,5 zam ve enflasyon farkı ödemesi teklif ettiklerini anımsattı.

Teklifin kabul edilmemesi üzerine konunun Uzlaştırma Kuruluna götürüldüğünü anlatan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Uzlaştırma Kurulu diğer konulara pek değinmedi ve yüzde 4 artı 4 önerisi oldu. Yasaya göre Uzlaştırma Kurulu kararını taraflar kabul ederlerse uzlaşma, mutabakat tutanağına dönüşür, kabul etmezlerse bu da bir tutanakla tespit edilir ve konu Bakanlar Kuruluna gönderilir. Yarın yapacağımız toplantıda Uzlaştırma Kurulunun kararını görüşeceğiz. Hükümetin buradaki yaklaşımı değişmemiştir. Çünkü biz olanı vermezlik yapmadık. İmkanlarımız neyse onu söyledik. Dolayısıyla bizim söylediğimiz tarihten bu yana imkanlarımızda bir değişme, gelişme olmamıştır. Dolayısıyla Uzlaştırma Kurulu bir değişime dayanarak karar oluşturmuş değil. Mevcut duruma göre böyle bir takdirde bulunmuş ama hükümetin önerisinin ötesinde herhangi bir farklılık olmayacak. Yarın da büyük bir ihtimalle bu konuda uzlaşma olmayacak ama diğer maddelerde uzlaşmamız var."